Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 26 Haziran 2004 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:59
9 dk Okuma

Yoksulluğun Yarattığı Savaşlar ve Çocuklar

Dünyada en azından 250 bin çocuk asker var. Bu çocukların binlercesi 15 yaşın altında. Çocuklar, küçük olmaları, göze çarpmamaları, feda edilebilir olmaları ve kolaylıkla ikna edilebilir olmaları nedeniyle savaştırılmaktalar.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. öğretim üyesi. Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Zorunlu hizmetini sağlık ocağı hekimi...

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. öğretim üyesi. Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Zorunlu hizmetini sağlık ocağı hekimi olarak Ordu ili Mesudiye ilçesinde yaptı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. Çevre İçin Hekimler Derneği’nde 2008-2010 yılları arasında ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneğinde 2014-2016 döneminde Yönetim Kurulu Üyesiydi. Temiz Hava Hakkı Platformunda HASUDER temsilcisi olarak 2015 yılından beri görev yapıyor. İşçi sağlığı çalışmaları kapsamında bir COST aksiyonu olan OMEGA-NET aksiyonu yönetim kurulunda Türkiye temsilcisi olarak yer alıyor. Avrupa Birliği destekli bir proje kapsamında HEAL - Sağlık ve Çevre Birliği, HASUDER ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliğiyle Nisan 2020’de başlatılan Çevre, İklim ve Sağlık için İşbirliği Projesi'nin yürütücülüğünü yapıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git