Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK örgütünün düzenlediği saldırıda yaralanan Volkan Demir'in babası Fevzi Demir, "Türk Milleti olarak gurur duyuyorum ama ben bundan övünmüyorum. Zira karşımda düşman görmüyorum. Bunlar beyni yıkanmış insanlar. Biz birbirimizin içine geçmişiz. Bu neyin kavgası. Nedir bunun anlamı" dedi.
Dokuz askerin öldüğü, 14'ünün de yaralandığı baskında yaralanan Volkan Demir, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Arkadaşlarımın şehit olduğu o tepede dikilitaş olmaya razıyım" demişti.
Fevzi Demir: Bu neyin kavgası?
Karadeniz Günebakış gazetesine göre, askerin babası Fevzi Demir, "Oğlum üniversiteyi kazanmıştı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle gönderememiştik" dedi. Demir Ailesi'nin aslen Giresunlu olduğu ancak Gaziantep'te yaşadığı belirtildi.
İmkansızlıklardan okuyamadı
Volkan Demir'in derslerinde başarılı olduğu ancak üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle gönderilemediğini ifade eden Baba Demir, bölgede yıllardır yaşanan çatışmalara bir anlam veremediğini söyledi:
"İlk önce oğlumun ölüm haberi geldi ve dünyam yıkıldı. Daha sonra oğlumun yaralı olduğunu duyunca biraz rahatladım. Sadece bizim çocuğumuz değil biz bunu senelerdir söylüyoruz ve üzülüyoruz. Bunlar olmaması gereken şeyler. Buna bir anlam veremiyorum. Kalkarsınız bir ülkeyle savaşırsın ve savaştığınızı bilirsiniz. Ama kardeşi kardeşe düşürmenin bir anlamı yok ki. Herkesin çocuğu askerlik yapacak ama gidip kardeşi kardeşe düşman ediyorlar. Vicdanı olan bir kimse benim gibi bir insanın evladına kurşun sıkar mı? Bunlar yanlış şeyler.
"Bunlar benim zoruma gidiyor. Bizim o kadar devlet adamımız var, nasıl buna bir çözüm bulamazlar? Tabii ki ben oğlumun orada o şekilde görev yapmasından gurur duyuyorum. Türk milleti olarak gurur duyuyorum ama ben bundan övünmüyorum. Şöyle ki, karşıdaki bir kişiyi düşman olarak görmüyorum. Bu bir insanlık değil. Bunlar hep beyni yıkanmış insanlar. Bunları ben karşımda muhatap olarak kabul etmiyor, düşman olarak görmüyorum. Sonra biz birbirimizin içine geçmişiz. Bu neyin kavgası? (EÖ)