Fabrikadaki fırınların çalıştırılmasını, fabrikada istihdam fazlası varsa bu işçilerin başka yerlerde istihdam edilmesini talep ettiklerini anlatan Çelik, şimdiye kadar işverenlerden hiçbir olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.
"bianet"in sorularını yanıtlayan Çelik, 1991 yılında da bekleyişlerinin 21 gün sürdüğünü, bu defa da çözüm alana kadar beklemeye devam edeceklerini belirtti.
Gerekçeler inandırıcı değil
Eskişehir'de yeni yatırım yolları arayan bir şirketin "ekonomik daralma yaşadığını" belirtmesinin inandırıcı olmadığını söyleyen Çelik, "Biz fabrikada illa bu işçi sayısıyla kalınsın" demiyoruz. İhtiyaçlar gereği işçi sayısı azaltılabilir de" dedi.
Önümüzdeki pazartesi günü işverenin belirlediği 15 günlük sürenin dolacağını hatırlatan Çelik, her şeyin o zaman daha netleşeceğini, işverenlerin de o zamana kadar net tavırlarını belirleyeceklerini söyledi.
İşverenin fabrikadan kurtulmak istediğini iddia eden Çelik şunları söyledi:
Ne oldu da böyle bir karar verildi
* İşveren Aralık ayında 600 işçiye ihtiyaç duyulduğunu bildirmişti. Bu hala fabrikada 600 işçinin çalışabileceği anlamına geliyor. Şimdi ise ekonomik şartların kötü olduğunun söylenmesi bir çelişki. Acaba ne oldu da böyle bir karar verdiler.
* Öbür fabrikalardan da destek alıyoruz. Fakat genel greve gidilmesini düşünmüyoruz. Biz üretimin devam etmesini istiyoruz, durmasını değil. (HA/BB)