Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Temmuz'da, bu ifadenin, "her ne kadar kabul edilebilir olmasa da düşünce açıklamaktan ibaret olduğunu" vurgulayarak takipsizlik kararı verdi.
"Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı yer demek istendi"
Kararın gerekçesinde de, "Şüphelinin savunmasında Kürdistan kelimesindeki kastın Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı yer olduğu, bu nedenle böyle bir kelime kullandığını beyan ettiği anlaşılmakta olup şüpheli hakkında suç yokluğu nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına" yer verildi.
Karardan dolayı memnun olduğunu ifade eden Keskin, bianet'e kararın yargılandığı diğer mahkemelere örnek olmasını dilediğini söyledi. Keskin, sadece 159 ve 301. madde kapsamında hakkında 15 davanın bulunduğunu kaydetti.
Bulanık Belediyesi'nin 17 Eylül 2006'da davet ettiği Keskin, yaptığı konuşmada "Kürdistan'a gelmeden Kürt sorununu anlamak gerçekten mümkün değil, şöyle görüyorlar burada, PKK devlet gibi olmuş; bu bir gerçek, kabul ederek çözüm bulmaya çalışmalı" demişti.
Viranşehir'de "Kürdistan" sözüne dava
Keskin, düzenlenen 1. Viranşehir Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 2 Ekim 2004 tarihindeki "Kadın, Toplum ve Aile" panelinde konuşan Keskin, "Kürdistan" ifadesini kullandığı için yargılanacak.
Viranşehir Belediyesi'nce düzenlenen 1. Viranşehir Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 2 Ekim 2004 tarihindeki "Kadın, Toplum ve Aile" panelinde konuşan Keskin, "Kürdistan" ifadesini kullandığı için yargılanacak.
"Halkın bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" gerekçesiyle suçlanan Keskin hakkında, konuşmasından 2,5 yıl sonra ve lehte olduğu gerekçesiyle eski TCK'nin 312/2 maddesi uyarınca Viranşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. (EÖ)