Basından çıkan haberlere göre, tutuklanan bir sanığa ait bazı adreslerde yapılan aramalarda Garih cinayetiyle ilgili belgeler, kan örnekleri, DNA testleri ve otopsi raporu gibi dokümanlar ele geçirildi.
Fotoğraf Veli Küçük-Alparslan Arslan ilişkisini çözecek
Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay zanlısı Alparslan Arslan'ı Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü birlikte gösteren fotoğrafı da incelemeye aldı.
Diyarbakır Organize Suçlar Müdürlüğü, İstanbul Emniyeti'nin 28 Şubat'ta gönderdiği bir yazıya dayanarak, fotoğrafı çeken Azadiya Welat gazetesi yayın koordinatörü Tayyip Temel'den fotoğrafı önceki gün (3 Mart) teslim aldı.
İlk kez bu gazetede Danıştay saldırısından önce Haziran 2006'da yayımlandığı ifade edilen fotoğraf için Küçük, "fotomontaj" demişti. Fotoğrafın incelendikten sonra soruşturma dosyasına ekleneceği öğrenildi.
Gazete yetkilileri, fotoğrafı İsveç'te yaşayan muhabirleri Mizgin Bingöl'ün kendilerine gönderdiğini, gerektiğinde çalışanlarının bu ülkenin Türkiye Konsolosluğu'na başvurup ifade verebileceğini ifade ettiler.
Fehmi Koru: Bu işin ciddi olduğunu anladım
Örgütün hedef listesinde olduğunu ileri sürülen gazeteci Fehmi Koru, 1 Mart'ta, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e "tanık" sıfatıyla ifade verdi.
Koru, "Hedef listesinde olduğumu bilmiyordum. İsmim çıktığı için beni çağırmışlardı. Duyduğumda da ciddiye almamıştım ama konuyu ciddiye almalarından işin ciddi olduğunu anladığımı ifade ettim. Şikayetçi olmadığımı söyledim" dedi.
Öz, 29 Şubat'ta, Dr. Necip Hablemitoğlu'nu İzmir'de İbrahim Çiftçi ile birlikte öldürdüğünü söyleyen Durmuş Anuçin'i de dinlemişti. Bu sözler üzerine, Çiftçi gözaltına alınmış, ancak hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
Çiftçi, İzmir'de bir kafeye atılan iki el bombasının patlaması sonucu öldürülmüştü. Çiftçi'nin öldürülmesinde kullanılan el bombalarının, Ümraniye'de ele geçirilenler ile aynı seriden olduğu öne sürülmüştü.
Önce askerler sonra "fikir takımı" tutuklandı
Gözaltına alınan Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses, gazeteci-yazar Vedat Yenerer, yazar Orhan Tunç, Hayrettin Ertekin ve Muammer Karabulut da 26 Şubat'ta tutuklanmışlardı.
21 Şubat'taysa Türk Ortodoks Patriği Paşa Ümit Erenerol, soruşturma kapsamında ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı.
Ergenekon operasyonunda 38 tutuklama
Şu ana kadar Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Fikri Karadağ, Emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk, Susurluk davası hükümlüsü Sami Hoştan,Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da bulunduğu 38 kişi tutuklanmıştı. (EÖ)