Tunceli Valiliğince ilan hakları keyfi şekilde engellendiği gerekçesiyle gazetesinde Valilik Basın ve Hakla İlişkiler müdürü Elif Polat'la ilgili yayınlar yapan Karakoyun, ayrıca, "Kamu görevlisine görevinden dolayı basın yoluyla hakaret" iddiasıyla da suçlanıyor.
Mahkeme tanık Hüsniye Karakoyun'u dinledi
Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi'nde önceki gün (24 Temmuz) devam edilen yargılama, Cumhuriyet savcısı Ali Çetin Yılmaz'ın esas hakkında mütalaasını hazırlaması için 21 Eylül'e bırakıldı.
Duruşmaya, tutuksuz sanık olarak yargılanan Umut Karakoyun, vekaletname ibraz ederek gazeteciyi temsil etmeye başlayan avukat Erdal Doğan ve müşteki Polat katıldılar.
Duruşmada savunma yapmak için söz alan Avukat Doğan, tanık olarak gazetecinin halası Hüsniye Karakoyun'un dinlenmesini talep etti.
Karakoyun, "baskılar oldu" dedi; Polat reddetti
Mahkemenin bu talebi kabul etmesi üzerine dinlenen Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Hüsniye Karakoyun, yeğeninin gazeteyi çıkarırken Valilik ve Valilik Basın ve Hakla İlişkiler müdürlüğünün çeşitli kısıtlama ve dayatmalarına maruz kaldığını iddia ederek, bunları bildiğini söyledi.
Hüsniye Karakoyun, "Baskılar nedeniyle de Umut Karakoyun söz konusu yazıyı yazmıştır" dedi. Elif Polat ise, mahkemeye bu beyanlara katılmadığını ifade etti.
Sanık Umut Karakoyun ise, "Yazı, Elif Polat'ın şahsıma ve gazeteme yönelik baskılarının sonucu olup hakaret unsuru içermediği kanaatindeyim. Bu husus dosyadaki tüm delillerde sabittir" dedi.
Yerel gazetenin 3, 4, 5 ve 6 Ekim 2006 tarihli sayısında "Yargının ne denli taraflı işlediğine tanıklık ettik. Adliye koridorlarında" şeklinde ifadelere yer verdiği, Valiliğin başvurularında kendilerine yardımcı olmadığı ve Polat'ın korunduğuna dair iddialara yer verilmesine nedeniyle 30 Kasım 2006 tarihinde dava açılmıştı. (EÖ)