Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Detay" Dergisi alışılagelen öğrenci dergisi konseptinin dışında...
Dergide konu edilen başlıklara baktığımızda spordan popüler konulara, üniversite yaşamında karşılaşılan sorunlardan çalışan öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara kadar geniş bir yelpaze okuyucuyla buluşuyor.
Üniversitede Reklam Panolarına Hayır
Öğrencilerin bir sabah okula geldiklerinde karşılarına çıkan 1.7 metre boyunda ve 1.1 metre genişliğinde reklam panoları büyük tepkiye neden olmuş. "Detay" Dergisi'nde konu edilen habere göre öğrenciler kendi iletişim panolarının dahi reklamlara ayrılmasından şikâyetçi.
Öğrenciler, kolektif bir bilinçle reklam panolarına yapıştırdıkları kâğıtlara yazdıkları yazılar yoluyla hem birbirleriyle iletişim kurmaya hem de üniversitelerine yerleştirilen reklam panolarını protesto etmeye başlamışlar.
Gönüllü Öğrencilerden Toplum Dayanışması
"Detay"da yer alan bir diğer ilginç haber de okulda öğrendikleri bilgileri gönüllü olarak toplumun değişik kesimleri ile paylaşan öğrenciler. Üniversiteden arda kalan zamanlarında Tarlabaşı'nda çocuklara ve kadınlara yabancı dil öğreten Özge Kara ve Sulukule Gönüllüleri Derneği'nde çocuklara her türlü konuda yardım elini uzatan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hanife Bilgili "Detay"da yer alan gönüllü toplum dayanışmacılarından sadece ikisi.
Yemek Kuyruğu Yüzünden Derse Aç Girmek
"Detay"da yer alan bir diğer önemli konu da öğrenci yemekhanesinde oluşan ve öğrencilerin zaman zaman aç kalmasına neden olan yemek kuyruğu. Öğretim görevlileri üniversitenin sahil kısmında bulunan yemekhaneyi kullanırken yüzlerce öğrencinin tek bir yemekhanede kuyrukta bekliyor olmasından öğretim görevlilerinin yüzde 20'sinin haberdar olmaması "Detay"ın dikkat çekici detaylarından.
Öğrencilerin öğretim görevlilerine yönelttikleri sorular sonucunda aldıkları cevaplar çarpıcı.
Sahildeki yemekhanenin öğrenciler tarafından kullanılmasından rahatsız olacak öğretim görevlisi oranı yüzde 48'ken öğrencilerle öğretim görevlilerinin bir arada yemek yemesi fikrini savunanların oranı sadece yüzde 6. (EKN/EÖ)