Gazetenin 18 Şubat 2008 tarihli sayısında yayımlanan haberde, Varol'un Siirt Kültür Kurultayı için kaleme aldığı önsözle, Elazığ Kültür Kurultayı için yazdığının aynı olması "intihal" olarak değerlendiriliyor, davaya gerekçe ediliyor.
"Müvekkilim 'Kopyacı Mahmud' diye anılmaya başladı"
Rektör yardımcısı, gazeteciden yayın tarihi olan 18 Şubat'tan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL ödenmesini talep ediyor. Asaf’ın “Kazan Töreni” haberinden gazeteci aleyhine daha önce açtığı altı bin YTL'lik dava da devam ediyor.
Şikayet dilekçesinde, "Müvekkilin kendisine ait bir Önsözü tekrarlamasının, intihal olarak nitelendirilmesi hakarettir, aşağılayıcıdır. Gazetede müvekkili 'Kopyacı Mahmud'a benzeterek, hakaret edilmiş, itibarı zedelenmiş, kamuoyu ve öğrencileri karşısında küçük düşürülmüştür" denildi.
Avukat İsa Erdemci'nin aynı gün kaleme aldığı dilekçede, Varol'un, kamuoyu ve öğrenciler önünde "Kopyacı Mahmud" lakabıyla anılmasına neden olduğu da iddia edildi.
Rektör, Naif Karabatak için hapis istedi
Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz de, Günebakış gazetesi yazarı Naif Karabatak hakkında, 28 Şubat'ta yayımlanan "Savcılar Nerede?" başlıklı yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
Gazeteci, önceki gün (10 Mart) savcı Kerem Uçkan'a ifade verdiğini, yazısında başörtülü kızların okullara alınmasını savunduğunu, Gündüz'ün üslubu üzerine almış olabileceğini ancak bu üslubun kişilere yönelik olmayıp bir anlayışa yönelik olduğunu söylediğini aktardı.
Gazeteci altı sayfalık savunmasında, "Sayın Mustafa Gündüz, tarihsel süreçte anlattığım bölümü, kendisine hakaret olarak algılamıştır. Halbuki, sayın Gündüz’ün rektör olması henüz bir yıllık bir meseledir. O tarihlerde rektör olmadığı gibi Adıyaman Üniversitesi de henüz kurulmamıştı. Rektörün başörtüsüyle pek gündeme gelmediği de açıktır" dedi. (EÖ/GG)