Pardon
Yönetmen: Mert Baykal; Senaryo: Ferhan Şensoy; Görüntü Yönetmeni: Ulaş Zeybek; Müzik: Alen Konakoğlu
Oyuncular: Ferhan Şensoy (İbrahim), Rasim Öztekin (Muzo), Ali Çatalbaş (Aydın), Zeki Alasya (Cezaevi Müdürü), Bülent Kayabaş (Amir), Erol Günaydın, Sermiyan Midyat, Şahnaz Çakıralp (Asuman), Parkan Özturan, Levent Ünsal, Celal Belgil, Hakan Bilgin
Üç yakın arkadaşın hayatları, içlerinden birinin, suçluları bulunmamış bir olayın sorumluluğunu üstlenmesi yüzünden tamamen değişecektir. Neler olup bittiğini anlamadan cezaevinde geçen günlerle beraber, üç arkadaşın akılları hep dışarıdadır. Ama geride kalanlar yavaş yavaş kendi yollarını çizmek üzeredir. Ferhan Şensoyun yaşanmış bir olaydan esinlenerek yazdığı senaryo, trajikomik bir filme konu olur.
Ayın Karanlık Yüzü
Yönetmen: Biket İlhan; Senaryo: Metin Belgin; Görüntü Yönetmeni: Ertunç Şenkay.
Oyuncular: Sanem Çelik, Ali Poyrazoğlu, Memet Ali Alabora, Metin Belgin, Katerina Moutsatsos.
'Kayıkçı' filminin yönetmeni Biket İlhanın, yedi yıl sonra İstanbul Film Festivalinde seyirciyle buluşacağı filmde cezaevinden kaçan dört mahkûmun bir adaya sığınmasıyla yaşananlar anlatılıyor. Tarihi eser kaçakçısı, banka hortumcusu, töre cinayeti hükümlüsü ve bir tetikçiden oluşan bu dört mahkûmdan biri adalı bir kadına âşık oluyor.
Meleğin Düşüşü
Yönetim ve senaryo: Semih Kaplanoğlu; Görüntü Yönetmeni.: Eyüp Boz.
Oyuncular:Tülin Özen, Budak Akalın, Musa Karagöz, Engin Doğan, Yeşim Ceren Bozoğlu
Bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan Zeynepin geceleri, babasının uygunsuz davranışları ile cehenneme dönmektedir. İletişim kurabildiği tek kişi otelde çalışan ve ona ilgi duyan Mustafadır. Kendisinden yaşça küçük olan Mustafanın ilgisine karşılık vermez ancak kayıtsız da kalamaz. Zeynep, içine girdiği kısır döngüden kurtulmak için bir çıkış yolu ararken, şehrin başka bir yerinde genç bir ses teknisyeni olan Selçuk, eşinin ölümünün ardından suçluluk duygusu ile boğuşmaktadır. Selçukun karısının kıyafetlerinin bulunduğu bavul, Zeynepin kaderini umulmadık bir şekilde değiştirecektir?
Yolda
Yönetim ve senaryo: Erden Kıral; Yönetmen: Zekeriya Tekin Kurtuluş.
Oyuncular: Halil Ergün, Yeşim Büber, Serdar Orçin.
Festivalin tek ulusal ve uluslararası bölümünde yarışacak Türk filmi. Yılmaz Güney'in 1981 yılında İmralı'dan Isparta Cezaevi'ne gerçekleşen nakli ve 'Yol' filminin beyazperdeye aktarılma sürecini anlatan, 'Yolda' Yılmaz Güney'i Halil Ergün, Fatoş Güney'i Yeşim Büber, Erden Kıral'ı ise Serdar Orçin canlandırıyor. Yol filminin ilginç serüveni, Yılmaz Güneyin tutuklanmasıyla başlar. Güney, filmin senaryosunu bitirip çekim aşamasına geldiğinde, hakkında tutuklama kararı çıkınca, yakın arkadaşı Erden Kıral filmi çekmek ister. Kıral'ın teklifine sıcak bakan Güney, tutuklanarak İmralı Cezaevi'ne gönderilince, filmin çekimleri yarıda kalır.
Filmin konusu,'Çirkin Kral'ın İmralı'dan Isparta Cezaevi'ne nakledilmesi gündeme gelince, Yılmaz Güney'le konuşabilmek için peşine takılan Erden Kıralın öyküsünü anlatır. Güney'den, "Sen beni anlamamışsın. Filmi sana çektiremem" yanıtını alan Kıralın uğradığı hayal kırıklığını anlatan Yolda filmi, Yol filminin çekim öyküsüdür. 1982 yılında Cannes Film Festivali'nde En İyi Film (Altın Palmiye) ödülünü Costa Gavrasın Missing-Kayıp filmiyle paylaşan Yol filmi, Şerif Görenle Yılmaz Güney arasında yönetmenlik konusunda polemiklerin yaşanmasına da yolaçar.
Kalbin Zamanı
Yönetmen: Ali Özgentürk; Senaryo: Ali Özgentürk, Onur Ünlü; Görüntü Yönetmeni: Ertunç Şenkay.
Oyuncular: Hülya Avşar, Halil Ergün, Birol Ünel, Oktay Kaynarca, Zeki Alasya, Güler Ökten.
Kalbin Zamanı'nda dört gencin 50'lerde başlayan ve günümüze dek gelen dostluk, aşk ve mizah eksenindeki ilişkileri bir de cinayetin esrarıyla yoğrularak anlatılıyor. Bir kadın ve üç erkek arasındaki aşk ve arkadaşlık 50'lerde başlar ve aynı dörtlü 80'lerde yeniden gençliklerinin favori mekanı olan otelde bir araya gelir. İçlerinden birinin öldürülmesiyle başlayan trajedi ise nerdeyse yarım asırlık sırların açığa çıkmasına ve bu garip ilişkiler zincirinin çözülmesine neden olacaktır.
Hayal Kurma Oyunları
Yönetim ve senaryo: Yavuz Özkan; Görüntü Yönetmeni: Pierre Novio; Müzik: Alp Duran.
Oyuncular: Tarık Akan, Serap Aksoy, Mehmet Günsür, Pelin Batu, Ayşegül Aldinç
41. Antalya Film Festivalinde, Halk Jürisi Ödülünü alan Yavuz Özkanın Hayal Kurma Oyunları sonunda İstanbulda seyircisiyle buluşacak. Lisede edebiyat öğretmenliği yapmakta olan baba, ailesinin de onayını alarak istifa etmiştir. Kente yakın bir köyde aileden miras kalan bir eve taşınırlar. Çocuklar okullarına gidip gelirken baba da ailesini ayakta tutabilmek için çabalamaktadır, ancak işler pek yolunda gitmez. Yalnız kalan anne evi terk eder. Baba ve çocuklar çok geçmeden hayatla başa çıkmanın bir yolunu bulurlar. Şehirle ev arasında gidip gelirken hayal kurma oyunu oynamaya başlarlar. Bu oyunlar onlara güç verir.
Balans ve Manevra
Yönetim ve senaryo: Teoman,Görüntü Yönetmeni: Gökhan Atılmış, Müzik: Teoman
Oyuncular: Teoman, Erol Demiröz, Yusuf Akgün, Bülent Polat, Bülent Kayabaş, Seda Akman, Burak Sergen.
Rock şarkıcısı Teomanın ilk yönetmenlik denemesi olan filmde kayıp insanların öyküleri anlatılmaktadır. Nihat, karısının ölümünden sonra her şeyini satmış, parasal sorunları olan 65 yaşlarında emekli bir adamdır. Nihat ın kardeşi Ümit Bodrum da yaşamakta ve teknecilik yapmaktadır. Kahramanların Zagor pansiyonda bir araya gelmesiyle keşişen yaşamları, bir trajediyi hazırlamaktadır.
Anlat İstanbul
Yönetmen: Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay Senaryo: Ümit Ünal; Görüntü Yönetmeni: Mehmet Aksın; Müzik: Gökhan Kırdar
Oyuncular: Altan Erkekli, Özgü Namal, Mehmet Günsür, Erkan Can, Azra Akın, Nejat İşler, Şevket Çoruh, Güven Kıraç, İsmail Hacıoğlu, Nurgül Yeşilçay, Bülent İnal, Fikret Kuşkan, Ozan Güven, Yelda Reynaud.
Beş yönetmenin bir araya gelerek çektiği Anlat İstanbul da İstanbul Film Festivalinin Ulusal Yarışma bölümünde gösterilecek sezon filmlerinden.
Kader oyunlara düşkündür. Sıradan insanları birer masal kahramanlarına dönüştürebilir. Bir klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı'na, bir fahişeyi Külkedisi'ne, işsiz bir genci Beyaz Atlı Prens'e, boğazda yalıda yaşayan delirmiş bir kadını Uyuyan Güzel'e. 5 öyküden oluşan Anlat İstanbul, Beyoğlu'ndan Aksaray'a İstanbul panoramasında masalımsı bir anlatıma sahip.
Yazı Tura
Yönetim ve senaryo: Uğur Yücel, Görüntü Yönetmeni: Barış Özbiçer , Müzik: Erkan Oğur
Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Bahri Beyat, Engin Günaydın, Teoman Kumbaracıbaşı, Erkan Can, Settar Tanrıöğen, Levent Can.
2004 ve 2005in ilk aylarına damgasını vuran, Uğur Yücelin bol ödüllü ilk yönetmenlik denemesi Yazı Turada, 3 ayrı görsel ve kültürel atmosferde geçen, birbirine dolanmış iki ayrı öykünün anlatılıyor. Yıl 1999. Göremeli futbolcu Şeytan Rıdvan ile İstanbullu Hayalet Cevher'in tek ortak yanı vardır; birlikte yaptıkları askerlik. Güneydoğu'da birlikte savaşmış, silah arkadaşlığı yapmışlardır. Farklı toplumsal değerlerin, folklorun bu iki Türkiyeli insanı da hayatın içine dönerler dönmesine, ama artık aynı insanlar değildir onlar: Mayın tarlasında bacağını kaybetmiş olan Rıdvan, Göreme'deki futbol sahasına ancak boynu bükük çıkacaktır. İstanbul'daki karmaşaya artık sağ kulağı olmadan gelen Cevher'i ise yine büyük bir üzüntü beklemektedir. Depremde göçük altında kalan babasının acı anısı...