Tutuklu Gazete 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde dördüncü kez okurla buluşacak.
Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yayımlanan ve geçmiş yıllarda cezaevindeki gazetecilerin yazılarından oluşan Tutuklu Gazete, bu kez dışarıda olan fakat gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanan gazeteciler tarafından hazırlandı.
TGS, bu kararın alınmasında, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında 60’dan fazla gazeteciye yüzden fazla dava açılmasının etkili olduğunu belirtti.
Davalarını ve Türkiye’de basın özgürlüğünün durumunu Tutuklu Gazete için TGS’den Uğur Güç ve Gökhan Durmuş, TGC’den Sibel Güneş, ÇGD’den Ahmet Abakay, Taraf’tan Aysun Yazıcı, BirGün’den Barış İnce, Sınır Tanımayan Gazeteciler’den Erol Önderoğlu, soL’dan Hafize Kazcı, Evrensel’den Vural Nasuhbeyoğlu, Bugün’den Nazlı Ilıcak, Avrupa Gazeteciler Federasyonu’ndan Mogens Blicher Bjerregaard, Ulusal Kanal’dan Özer Sürmeli, Cumhuriyet’ten Hikmet Çetinkaya, Yurt’tan Hakan Gülseven, İleri Haber’den Hanife Şahan ve Samanyolu’ndan Hidayet Karaca kaleme aldı.
Gazeteciler basın özgürlüğünü konuşacak
Gazetecilere Özgürlük Platformu, G9 Gazetecilik Platformu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş Sendikası’nın katılımıyla 3 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Gazeteciler Restoranı’nda basın özgürlüğü önündeki engeller ve çözüm önerileri konuşulacağı toplantının ardından saat 13.00’te ise Beyoğlu Tünel ve Galatasaray arasında yürüyüş sırasında Tutuklu Gazete dağıtılacak.
Tutuklu Gazete'nin ilk sayısı 24 Temmuz 2011'de "Sansüre Direniş" manşetiyle hapisteki gazetecilerin yazılarına yer vererek okurla buluşmuştu. (EA)
* Fotoğrafa tıklayarak büyütebilirsiniz.