Haberin Kürtçesi için tıklayın
Asulis Dil Diyalog Demokrasi Laboratuvarı, bugün (21 Aralık) “Türkiye'de Barış Gazeteciliği ve Medya” paneli düzenliyor.
Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda saat 18.30’da başlayacak panelde, “Çatışmalı süreçlerde ve savaş ortamında medyanın rolü ne olmalı?”, “Gazeteciliğin evrensel ilkelerine ve etik kodlarına bağlı kalan bir habercilik anlayışı, barış gazeteciliği için yeterli mi?”, “Barış gazeteciliğinin kendisi habercilikte siyasal ve etik bir tercih olarak mı düşünülmeli?” soruları tartışılacak.
Gazeteci Nurcan Akad’ın moderasyonunu yapacağı panelde, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve İPS İletişim Vakfı Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, gazeteci Mete Çubukçu ve Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi’nden Murat Çelikkan konuşmacı olarak yer alacak.
Asulis Dil Diyalog Demokrasi Laboratuvarı'nın tanıtım raporuna şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Konuşmacılar hakkındaProf. Dr. Sevda AlankuşBİA Eğitim Danışmanı, Kadır Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı (Prof. Dr.). Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Yüksek Lisans ve doktora derecelerini Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında ve aynı üniversitede tamamladı. Akademik çalışmalarına 1988-89 yıllarında Leeds Üniversitesi'nde devam etti. Ege ve Ankara üniversiteleri iletişim fakültelerinde 1982-1999 yılları arasında öğretim üyesi olarak çalıştı. Doçentlik ve profesörlük unvanlarını İletişim Bilimleri alanında aldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi, İletişim ve Medya Çalışmaları Fakültesi (1999-2008), İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi (2008-2013) dekanlıklarında bulundu. Nurcan AkadGazeteciliğe Nokta Dergisi’nde başladı. Nokta Dergisi’nin Ankara istihbarat şefi oldu. Sırasıyla Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi; Hürriyet haber müdür yardımcısı, haber müdürü ve yazı işleri müdürü ile haber koordinatörü; Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Şu an Türkiye’nin ilk online tablet gazetesi Zete’nin yayın yönetmeni. Murat Çelikkan30 yıldır muhabirlikten yayın yönetmenliğine ve dergicilikten köşe yazarlığına gazeteciliğin çeşitli kademelerinde görev aldı. İnsan hakları savunucusu. İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Af Örgütü, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin kuruluşunda görev alıp daha sonra üyesi olarak çalıştı. İşkence, ifade özgürlüğü, mülteci ve sığınmacı hakları, medya etiği, Kürt meselesi, barış ve geçmişle yüzleşme konularında çalışmalar yaptı. Hala Hafıza Merkezi’nin (www.hakikatadalethafiza.org) yöneticileri arasında yer alıyor. Mete ÇubukçuGazeteci. NTV’de ‘Mete Çubukçu’yla PASAPORT’ adlı haber programını yapıyor. Dünyanın birçok kriz ve savaş bölgesinde haber yaptı. Uzun yıllardır Ortadoğu’yu takip ediyor, yazıyor ve konferanslara katılıyor. Çubukçu'nun Bizim Filistin (2002) Ateş Altında Gazetecilik (2005), Ortadoğu'nun Yeniden İşgali (2006), Yıkılsın Bu Düzen-Arap Ayaklanmaları ve Sonrası (2012) adlı kitapları var. |
(EA)