TEKEL direnişine destek verdiği için TÜBİTAK'ın işten çıkardığı Aynur Çamalan, hakları için 124 gündür sürdürdüğü oturma eylemine ara verdiğini duyurdu.
Kızının sağlık sorunları nedeniyle kurum önündeki oturma eylemine ara verdiğini bugün açıklayan Çamalan, "Bu demek değildir ki TÜBİTAK direnişi bir belirsizliğe itilmiştir. 124 günlük direnişim kazanana kadar bundan sonrada devam edecektir. Buradan TÜBİTAK yönetimine ve hükümete sesleniyorum. Derhal bu saldırılara son verip işçilerin emekçilerin taleplerine kulak verin" dedi.
"TÜBİTAK'ta itaat etmeyen cezalandırılıyor, işten atılıyor"
Çamalan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarında TÜBİTAK'ın uluslararası bir şirket gibi yönetme mantığının, kar ve zarar hesaplarının, insan odaklı bir anlayış yerine tüccar anlayışlı bir yapının olduğunu söyledi.
Yöneticiler Prof. Dr. Nüket Yetiş ve Prof. Dr. Ömer Ziya Cebeci'nin de TÜBİTAK'ı bir cemaat gibi yönetmeye çalıştığını, itaat etmeyenleri cezalandırdığını veya işten attığını aktaran Çamalan "Emek düşmanı tavırlarını benden önce de gösterdiler. Gebze yerleşkesinde sağlık sorunları nedeniyle altı güvenlik görevlisini işten attılar; şimdi de askerliğini bitirip dönmüş bir güvenlik görevlisini işe başlatmadılar. Oysa bu süreç içerisinde onlarca AKP yandaşını işe aldılar" diye konuştu.
Sendikalara eleştiri
Çamalan sendikaları da şu sözlerle eleştirdi:
"İşveren bütün bunları yaparken özelde sendikam Tez Koop İş, genelde tüm işçi sendikaları, bu saldırılara karşı net sınıf tavrı geliştirememiş ve mücadeleyi hukuka indirgemiş, koltuk sevdası içerisinde işçileri yok sayan emekçilerden yana tavır alamayan tam bir aymazlık içine düşmüştür."
Çamalan sendika konfederasyonlarının TEKEL direnişi için aldığı her cuma bir saat iş bırakma ve 4 Şubat'ta genel grev kararına uyduğu için işten çıkarılmış, ardından direnişe başlamıştı.
Çamalan sözlerini "İşten çıkarılan işçiler geri alınsın. Güvencesiz , sigortasız ve sendikasız çalıştırılmalar sonlandırılsın. İnsanca yaşanabilir bir ücret ve koşullar oluşturulsun" diyerek bitirdi. (TK)