Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Ahmet Selamet'in verdiği yemekte İBB çalışanlarına bir konuşma yaptı.
Bugün seçim var
İBB meclisi bugün yeni belediye başkanını seçecek. Ssaat 13.00'te toplanan Meclis'te oylama saat 15.00'te başlayacak. İstanbul'un yeni başkanını seçecek İBB Meclisi'nde toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179'u AK Partili, 127'si CHP'li, 2'si MHP'li, 1'i de bağımsız.
İstifa süreci
İstifa sürecini anlatan Topbaş, istifasının anlık olmadığını son bir aydır düşündüğünü söyledi. Topbaş, yolsuzluk yapmadığını, makam aşkıyla değil İstanbul aşkıyla görev yaptığını söyledi.
“Ömrümü İslam’a ve Müslümanlığa adayacağım”
Partisinden ayrılmadığını bir kez daha yineleyen Topbaş, "Bundan sonraki ömrümü İslam'a, Müslümanlığa ve insanlığa adıyorum ve hizmetleri buralarda yapmak istiyorum” dedi.
Beş imar dosyasının iadesi meselesi
İstifanın reddettiği 5 imar dosyasının meclisten geçmesine bağlanmasıyla ilgili de konuşan Topbaş, "Şunu özellikle belirtmek istiyorum; bilerek hiçbir yanlış yapmamaya özen gösterdim. Gerektiğinde duruş sergileyerek aynı siyasi partiden olmamıza rağmen 3 ayrı bakanlığımıza dava açtık. Dosyalardan bahsediliyor geçmişte de benzer dosyaları iade ettiğimiz oldu. Bu farklı bir davranış olarak değerlendirilmemeli" dedi
Topbaş 22 Eylül günü yaptığı istifa açıklamasında “Hata ile ihanet birbirine karıştırılamaz. Her şeyi affederim adam yerine konulmamayı affedemem” ve "asla yorgun olmadım" demişti. Yorgun lmadığını özellikle belirtmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son aylarda AKP kadrlarına yönelik "metal yorgunluğu" eleştirilerine yanıt olarak algılanmıştı.
"Yorgun mu, ihanet mi?"
Bugün yaptığı açıklamada bu sözlerine gönderme yaptı.
"Soruyorlar, 'yorgun mu ihanet mi'. Benimle iş yapan arkadaşlar sabahın 3'ün de 5'in de eve bırakıp birkaç saat sonra evden aldıklarını bilirler. Benim ekiplerim yedekleri var benim yedeğim yoktu. Türk siyasi hayatı bunu kayda düştü, Siyasetin makam mevki için yapılmayacağını gerektiğinde onur ve şerefinle devlet kapısından ayrılmanın bir gereği olduğunu bildi. Bu benim şahsı kimliğim.” (HK)