Sempozyuma, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye'den hekimler katıldı.
Sempozyumun ilk oturumu, dünyada bir Türk hekiminin adıyla anılan Behçet hastalığı üzerineydi. "Hulusi Behçet'in Üniversitesinde Behçet Hastalığı" başlıklı oturumda, İstanbul Tıp Fakültesi Ramotoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül ile İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyza Erkan birer sunum yaptı.
Akreditasyon ve kalite
Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. James Warner, "Sağlık Hizmetlerinde Kalitede Amerika Deneyimleri, Klinik Uygulamalarda Akreditasyon ve Kalite" başlıklı sunumunda, "Joint Commision" olarak adlandırılan ABD Akreditasyon Kurumu'nun çalışmalarını tanıttı.
Tıp etiğinde küresel kriz
Sempozyumun ikinci bölümünde "Tıp Uygulamalarında Etik" ele alındı.
Dr. Yeşim Işıl Ülman ve Yunanlı hekim Dr. Antony Strano'nun hazırladığı "Eskulap'dan Hipokrata Etik Değerler" başlıklı bir sunuşu, Dr. Strano yaptı. Dr. Strano, her alanda olduğu gibi, tıbbi etik konusunda da küresel bir kriz yaşandığını ve savunulan değerlerin ortadan kalktığını belirtti.
Her hekime onbin dolar
Dr. Mitchell Grayson "Hekim - Endüstri İlişkilerinden Amerika'daki Uygulamalar"ı anlattı.
Dr. Grayson, "ABD'de başta ilaç olmak üzere özel sağlık sektörü, her hekim için tanıtım, reklam ve promosyon amacıyla yılda on bin dolar harcıyor. Bu büyük bir rakam ve hastaların cebinden çıkıyor. Bu para hastaların iyiliği için değil, daha çok para kazanmak için harcanıyor" diye konuştu.
ABD'li hekimler, İzmir ve Antalya'da da benzer eğitim etkinlikleri gerçekleştirecek. (BB/NK)