Üç aylık sosyolist teori ve politika dergisi Teori ve Eylem’in yaz sayısı yayımladı. Dergi bu sayıda, “Emperyalizm Degişen Dünyanın Eski Prangası” konusunu ele alan bir dosyaya yer verdi.
Mustafa Yalçıner’in “Günümüzde Emperyalizm”, Ahmet Cengiz’in “Tahkikat ve Dönüşüm Zamanı”, Deniz Yılmaz ve Ender Şiar Argın’ın “Alt-emperyalizm:Kuramsal Bir Eleştiri”, Ayhan Doğan’ın “Çin ve Emperyalizm”, Yusuf Akdağ’ın “Türkiye’nin Emperyalizme Bağımlılığı ve Anti Emperyalist Mücadele” yazısının yanı sıra bu dosyaya Arif Koşar da “Emperyalizme Bağımlılık Partileri” adıyla bir yazıyla katkı sunmuş.
Dergide ayrıca İhsan Çaralan da “Emperyalist Paylaşım Mücadelesi ve Yeni Osmanlıcılığın Açmazı” yazısı, Nuran Sancar’ın “Toplumsal Hareket Sendikacılığı Üzerine” yazısı da yer alıyor.
Seyfi Selçuk’un “Tek Adam Rejiminde Türkiye” yazısıyla başlayan dergide Yusuf Karataş’ın “Türkiye’de Faşist Hareketin İdeolojik Dönüşümü” yazısının ikinci bölümü, Aydın Çubukçu’nun “Kapitalistler Kapitalizmi Neden ve Nasıl Tartışıyor?”, Duygu Günola’nın “Pandeminin Gölgesinde Aşı ve Patent Tartışmaları”, Serdar Derventli’nin “Münih İşçi-Köylü Konsey Cumhuriyeti” ve Burak Bağçeci’nin “Emeğin Rızası” yazıları bulunuyor. (FD)