2 Temmuz 1932 Keriman Halis Hanım Türkiye Güzellik Kraliçesi seçildi.
2 Temmuz 1955 Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarından, İstiklal Madalyası sahibi "Kara Fatma" öldü.
4 Temmuz 1934 Fransız fizikçi ve Nobel Ödülü sahibi Marie Curie öldü.
4 Temmuz 1989 Avrupa Sosyal Şartı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turgut Özal hükümeti, onayladıkları Avrupa Sosyal Şartı'nın kadınların çalışma haklarıyla ilgili maddelerine çekince koydu. Özal hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut'tu. Kadınlar bakanlığa telgraf çekerek çekinceleri protesto ettiler.
4 Temmuz 1989 Aynı gün, Yargıtay tarihinde ilk kez bir kadın yargıç daire başkanlığına seçildi. 1. Daire için yapılan başkanlık seçimini Türkan Güven kazandı.
5 Temmuz 1946 Fransız modacı Louis Reard, iki parçalı mayoyu tanıttı. Mayonun adı "bikini" idi. Reard, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pasifikteki Bikini Adası'nda patlattığı atom bombasından esinlenmişti.
6 Temuz 1924 Uluslararası Kadınlar Kongresi'ne katılmak üzere Dr. Safiye Ali Hanım başkanlığında bir heyet Londra'ya gitti.
6 Temmuz 1991 Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Lale Aytaman Muğla valiliğine atandı. Aytaman, Türkiye'de valilik görevine atanan ilk kadın oldu.
10 Temmuz 1985 10 bin kadın, tarihinde kadın hakları üzerine uluslararası bir konferans için Nairobi'de biraraya geldi.
10-11 Temmuz 1993 İstanbul'da Emekçi kadınlar Kurultayı toplandı. Yapılan örgütlenme tartışmaları sonucu Emekçi Kadınlar Birliği oluştu. Birlikte, Yeni Kadınlar, Parti Yolunda Kadınlar, Can Kadınlar Derneği, Yeni Demokratik Kadın Derneği gibi dernek ve gruplar yer alıyordu.
12 Temmuz 1993 Türkiye Güzeli Arzum Onan 12 Temmuz 1993 tarihinde Avrupa Güzeli seçildi. Aynı gün Hülya Avşar, Berlin in Berlin filmindeki rolüyle Moskova Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü aldı.
12 Temmuz 1975 Atatürk'ün eşi Latife Uşaklıgil, öldü.
13 Temmuz 1994 Sinema sanatçısı Ayfer Feray öldü.
14 Temmuz 1977 İlerici Kadınlar Derneği'nden ayrılan bir grup kadın Kadın Dayanışması adlı bir dergi yayımladı. Dergiyi çıkaran kadınlar 1979 yılında Bursa'da Demokratik Kadın Birliği (DKB) adlı bir dernek kurdu.
15 Temmuz 1975 Junko Tabel, Everest Dağı'na çıkan ilk kadın dağcı oldu.
15 Temmuz 1995 Bakan Ayvaz Gökdemir'in insan hakları ihlalleri ile ilgili olarak Türkiye'ye gelen Avrupa Parlamentosu üyesi Claudia Roth, Pauline Green ve Catherine Lalumiere'ye "Üç Avrupalı fahişenin baskısına boyun mu eğeceğiz?" diyerek hakaret etmesini tüm kadın grupları protesto etti.İstanbul Beyoğlu'nda 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen dokuz kadın grubu basın açıklaması yaptı. "Kadınların kamusal alanda ve özellikle de politikada yer almasını hazmedemeyen cinsiyetçi saldırganlık" kınandı. Claudia Roth, Gökdemir aleyhine açtığı dava sonucu kazandığı parayı Mor Çatı'ya bağışladı.
16 Temmuz 1914 Kadın Duygusu adlı dergi yayımlanmaya başladı. Derginin sahibi Nigar Cemal'di.
16 Temmuz 1925 Türk Kadınlar Birliği'nin yayını olarak Kadın Yolu adlı dergi yayımlanmaya başladı.
16 Temmuz 1976 Kısa adı İKD olan İlerici Kadınlar derneği, İş Kanununun 81. maddesi uyarınca "İşçi Çocuklara Kreş Kampanyası" açtı. Kampanya kapsamında 50bin bildiri dağıtıldı.
17 Temmuz 1998 Mersin Bağımsız Kadın Derneği üyesi olan Konca Kuriş, gece yarısı evinin önünden silahlı üç kişi tarafından kaçırıldı. Kuriş kamuoyunda "İslamcı feminist" olarak tanınıyor, basın ve televizyonda dile getirdiği kadın-erkek eşitliği, islamda kadınlara ibadet eşitliği ve Türkçe ibadet konusundaki görüşlerinedeniyle radikal islamcıların tepkisini alıyordu. Kuriş'i daha sonra Hizbullah'ın öldürdüğü ortaya çıktı.
18 Temmuz 1992 İstanbul'da Yeni Demokrat Kadın Derneği kuruldu. Derneğin "Emekçi kadın örgütlenmesine duyulan ihtiyaç nedeniyle kurulduğu" açıklandı. Kısa bir süre sonra kapatıldı. Ancak Emekçi Kadınlar Birliği hareketi içinde yer aldı.
20 Temmuz 1924 Türkiye'de ilk kadın dişçi diplomasını aldı.
20 Temmuz 1993 Mardin Derik'e bağlı Taşıt köyünde, Jandarma tarafından babası ve yengesiyle birlikte gözaltına alınan 16 yaşındaki Şükran Aydın, Jandarma bölük komutanlığında tecavüze uğradı. Davası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giden Şükran Aydın, gözaltında yaşadığı tecavüzü kamuoyuna ilk teşhir eden kadınlardan biri oldu.
21 Temmuz 1960 Seylan'da başbakanlığa getirilen Sirimavo Bandaranaike dünyanın ilk kadın başbakanı oldu.
21 Temmuz 2000Fransa'da Yargıtay, zinayı "bireysel özgürlük" olarak tanımladı.
22 Temmuz 1992operet, tiyatro ve sinema sanatçısı Toto Karaca öldü.
22 Temmuz 1998 Kadınların kocalarından bağımsız gelir vergisi beyannamesi verebilmesi için Gelir Vergisi Yasası değişikliği kabul edildi.
23 Temmuz 1908 II. Meşrutiyet ilan edildi. Ülkede kadın konusunda liberalleşme eğilimi başladı. Selanik'te çıkan Mefharet adlı kadın dergisi, Meşrutiyetin ilanını kutlamak için "Yaşası Millet Meclisi" diye yazdı. İlk kez Meclis-i Mebusan değil, "Millet Meclisi" deyimi kullanıldı.
23 Temmuz-31 Ekim 1908tarihleri arasında Selanik, İstanbul, İzmir, Gümülcine, Foça ve daha pek çok yerde yüzü aşkın grev örgütlendi. Bu grevlerde kadınlar önemli rol oynadılar. Kavala ve Drama'daki 14.000 tütün işçisinin katıldığı grev , Vera adlı bir kadının önderliğinde örgütlendi. Kadınlar etkin olarak grev komitelerinde yer aldılar.
23 Temmuz 1941tiyatro sanatçısı Afife Jale öldü.
23 Temmuz 1972 Suat Derviş öldü.
24-31 Temmuz 1989 Bir grup kadın, Dikili Belediyesi'nin düzenlediği festivalde "Kadın Çadırı" açtı. Festivale İzmir, Dikili, İstanbul'dan kadınlar, İHD (İnsan Hakları Derneği) İzmir Şubesi Kadın Komisyonu'nun yanı sıra, İstanbul'dan Kadın Kültürevi, İstanbul İHD Kadın Komisyonu, Feminist ve Kaktüs çevresinden kadınlar katıldılar.
Çadırda Medeni Kanun ve aile reisliğine karşı etkinlikler düzenlendi.
25 Temmuz 1988 İsmet Kuntay Tiyatro Ödülü'nü Afife Jale adlı kitabıyla Nezihe Araz kazandı.
25 Temmuz 1996Gökçe Şener'in kocasının soyadının yanısıra bekarlık soyadını da kullanmasına izin veren karar, Yargıtay tarafından Medeni Yasa'ya aykırı olacağı gerekçesiyle ve oy birliğiyle bozuldu.
28 Temmuz 2000tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından seks çalışanlarının sigortalanmasını zorunlu hale getiren yeni "fuhuş tüzüğü tasarısı" hazırlandı.
28 Temmuz 1989'da gazeteci, yazar Nimet Arzık, 28 Temmuz 1992'de de cumhuriyet döneminin ilk kadın yazarlarından Mebrure Alevol öldü.