Taksici esnafının, diğer esnaf kesimlerine göre en çok mağdur olan kesim olduğunu belirten Diyarbakır Taksiciler Kooperatifi (TİTAK) Başkanı Ramazan Çakar, Diyarbakır'da 2 bin 303 civarında taksi plakasının bulunduğunu, bir yıl içinde, bine yakın taksici esnafının aracını satmak zorunda kaldığını kaydetti.
10'a yakın dilekçe verdik
Çakar, dolmuş taksi uygulamasına büyük umut bağladıklarını, ancak bu uygulamayı yetkililerin hayata geçirmediğini belirterek şunları söyledi.
* Biz defalarca hem Büyükşehir Belediyesi ve hem de Valilikle görüşmelerde bulunduk. Ama ne yazık ki, bu görüşmelerde de istediğimiz sonucu alamadık.
* Büyükşehir belediyesine 10'a yakın dilekçe verdik ancak dilekçeler bir türlü işleme sokulmadı.
*Belediye başkanı ile görüşmemizde belediye başkanı "dolmuş taksi uygulamasına geçilmesini istiyoruz ama engeller çıkarılıyor" dedi.
Vali'den itiraz
* Vali Cemil Serhatlı ile görüşmemizde vali bize "dolmuş taksi uygulamasına geçilmesini uygun görmüyoruz. Dolmuş taksi uygulamasına izin verirsek minibüs esnafının durumu kötü olur" dedi.
* Ben de valiye on ilde bu uygulamanın olduğunu ve buralarda bir sorun çıkmadığını söyledim.
* Vali bana "bu illerdeki kararları getirin bakalım"dedi. Bizde bu kararları getirmek için bazı arkadaşlarımızı yönlendirdik en kısa süre içinde bu kararları getirtip girişimlerimize başlayacağız.
Minibüs hattı işletenlerin engeli
Diyarbakır'da taksicilik yapanlar "Taksi-dolmuş uygulamasının bazı kişilerin engellemek istediğini belirtirken, şoförler odası başkanlığında yetkili birinin minibüs hattı olduğu için bu uygulamaya onay verilmediğini de iddia ediyor.
Diyarbakır kent merkezinde dolmuşların trafik kurallarını ihlal ederek çok sayıda yolcuyu ayakta götürmesinin büyük bir saygısızlık olduğunu belirten ticari taksi esnafı şunu vurguluyor:
"Taksi dolmuş uygulamasına geçilirse, hem vatandaşlar rahatlayacak,hem de bizler evimize ekmek götürebileceğiz. (AB/NU)