52 milyon metreküplük su hacmine sahip olan ve kentin içmesuyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar barajında, 3 milyon metreküp su kaldı. Mevcut su, kentin 2.5 aylık ihtiyacını karşılayacak miktarda.
Su kuyuları ve tasarruf
Belediye yetkilileri susuzluk tehlikesini kabul etmekle beraber, önlem almaya dönük çalışma planlamadıklarını açıkladılar.
1992 yılında arıtma tesislerinin devreye sokulmasıyla birlikte su ihtiyacının barajdan karşılanması nedeniyle 11 adet su kuyusunun kullanıma kapatıldığı, bu kuyuların yeniden devreye konulmasının düşünülebileceği, fakat bu çalışmanın yüksek maliyet gerektirdiği gibi teknik yönden de sıkıntılar taşıdığı bildirildi. Bu nedenle en önemli tedbirin vatandaşın yapacağı su tasarrufu olduğu vurgulandı.
Tehlike kapıda
Belediye tarafından günlük 25 bin metreküp suyun, şehir şebekesine verildiği ifade edilirken, Atikhisar barajındaki su seviyesinin 1 milyon 581 bin metreküpe düşmesi halinde, su dağıtımının otomatikman duracağı açıklandı.
Kısıntı başladı
Çanakkale Belediyesi, Atikhisar barajında azalan su seviyesi nedeniyle
kısıntıya başladı.Daha önce saatte 960 ile 1000 metreküp suyun verildiği
Çanakkale'ye şimdi 800 metreküp su veriliyor. Belediye Başkan Yardımcısı
Adnan Özbayrak, su kısıntısının kontrollü yapıldığını belirterek son
yağışlarla ilgili "Önümüze teknik veriler gelmedi. Ne kadar etkili olduğunu
görmek lazım"dedi.
Yağmur duası
Uzun süredir yağmur yağmayan Çanakkale'de bir süre önce yağmur duasına çıkılmıştı. Yağmur duası Çanakkaleliler Derneği (Çakader) tarafından düzenlenmişti.