New York, San Francisco, Roma, Paris, Toronto, Sao Paulo, Londra ve Hong Kong'la eş zamanlı olarak İstanbul'da da başlayan Sosyal Medya Haftası'na dört bin kişi kayıt yaptırdı.
Türkiye'deki oturumlar 7-8 Şubat tarihlerinde Galatasaray Üniversitesi'nde, 9-11 Şubat tarihlerindeyse Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.
Sosyal medya konusunda uzmanlaşmış pek çok isim bu haftada bir araya gelerek, sosyal medyanın toplum ve iş hayatı üzerindeki etkisinin tartışacak.
Öne çıkan gündemlerse şöyle: Türkiye'deki sosyal medya uygulamaları ve sosyal medya trendleri, sosyal medyanın medyayı demokratikleştirmesi sonucu değişen ülke tanıtımları ve diğer fırsatlar, kolektif akıldan Sosyal medyaya, yeni medyada nefret söylemi ve bu konuda farkındalık bilinci, sivil toplum kuruluşları ne yapabilir, sosyal medyada muhalefet mümkün mü, sosyal medyanın karanlık yüzü...
Hafta boyu sosyal medyanın tartışılacağı panellerden bazıları şöyle: Yarın (8 Şubat) Galatasaray Üniversitesi'nde "Homo Digitalis ve Popülist Kültür"...
Panelde, bilimsel, kültürel ve popüler yönleriyle dijital İnsanı tartışılacak. "Dijital insan neden takip edilmek ister, like sayısının fazla olması sosyal anlamda beğenildiği anlamına da gelir mi, peki bilgisayarın başında kazandığı tatmin duygusu gerçek hayatta işine yarar mı" gibi alt başlıkları olan panel 16:30′da Galatasaray Üniversitesi Çoşkun Kırca Salonu'nda yapılacak.
Diğer bir panel ise "Sosyal Medyadan Sonra Haber ve Habercilik"...Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul'da 16:30 - 18:00 saatleri arasında, E1-301 salonunda gerçekleştirilecek olan panele Mirgün Cabas, Ezgi Başaran ve Yurtsan Atakan konuşmacı olarak katılacak.
Beş gün sürecek olan Sosyal Medya Haftası'nda sosyal medya yöneticileri, uluslararası facebook temsilcileri, bu alanda çalışan akademisyenler ve Ekşi Sözlük yazarlarının konuşmaları dinlenebilecek. Sosyal medyaya dair pek çok konunun tartışılacağı haftaya katılım ücretsiz. (EÖ)