Direnişçiler Ordusu isimli silahlı örgüt de bilgiyi doğruladı.
Endonezya'da yayın yapan "Metro TV" isimli haber kanalının müdürü "muhteşem haber" için sevinirken serbest kalan gazeteciler araçla Ürdün'e doğru ilerliyorlar.
Berlusconi : "Sgrena ile ilgili yeni bir bilgi yok"
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ise, 17 gün önce Bağdat'ta kaçırılan İl Manifesto gazetesi muhabiri Giuliana Sgrena ile ilgili yeni bir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Margherita Boniver, Sgrena ile Fransız gazeteci Florence Aubenas'nın bir buçuk ay önce kaybolması arasında muhtemel bir benzerlik kurmaktan çekindi.
Bakana göre, sol gazetelere çalışıyor olmaları nedeniyle her iki kadın gazetecinin "benzer profili", haberciler ard arda kaçırılmasına bir açıklık getirecek nitelikte değil.
Aubenas ve Saadi için "umutlar bitmedi"
Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier ise, halen haber alınamayan Aubenas ve tercümanı Hüseyin Hanun El-Saadi'nin evlerine dönmelerini sağlamak için umudunu koruduğunu açıkladı. Barnier, umutlarının "bazı dolaylı göstergelerden" kaynaklandığını da ifade etti.
Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, işgalin başladığı Mart 2003'ten beri en az 32 gazetecinin öldürüldüğü, 15 kadarının da kaçırıldığı Irak'ın, habercilik açısından dünyanın en tehlikeli ülkesi haline geldiğini açıklamıştı.
FİJ : Irak'ta gazeteciliğin sesi duyulacak
Ayrıca, eski gazeteciler sendikasının ilerici unsurları ile yeni kurulan bir basın sendikası ve Kürt Gazetecilerini bir araya getiren Irak Ulusal Gazeteciler Tavsiye Kurulu, çalışmalarında birinci önceliğin gazetecilere karşı her türlü şiddet tehlikesinin ortadan kaldırılması olacağını bildirdi.
Uluslar arası Gazeteciler Federasyonu (FİJ) Genel Sekreteri Aidan White, 73 gazetecinin yaşamını yitirdiği Irak'ta kurulan bu birliği, "İlk kez Irak gazeteciliğinin öz ve bağımsız sesi duyulacak" diyerek kutladı. (EÖ)