27 Temmuz'da polisin bürolarından alarak savcılığa çıkardığı Hüsniye, Umut ve Dilek Karakoyun şimdi "Valiye hakaret ve iftira" iddiasıyla 45 bin YTL tazminat istemiyle yargılanacaklar.
ÇGD: Meslektaşlarımıza yapılanı kabul edemeyiz
Telefonla Vali Erkal'a ulaşan bazı siyasiler ve gazeteciler, bu duruma tepkilerini dile getirdiler.
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay da valiyi arayarak meslektaşlarına yapılan davranışların kabul edilemeyeceğini söyledi.
Tunceli Emniyet Müdürü'nü ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Güyüldar'ı da arayan ÇGD yetkilileri, üç kız kardeşin mesleklerini yaparken baskılara maruz kalmalarının kabul edilemeyeceğini ifade ettiler.
Taleplere ağır yanıt, şikayette hızlı girişim
Umut ve Hüsniye Karakoyun'un baskın günü ifadesinin alınmasından sonra, haberde olduğu için savcılığa gidermeyen gazetenin sahibi Dilek Karakoyun da 28 Temmuz'da ifade verdi.
Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Dilek Karakoyun, yedi saatlik bir bekleyişin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Vali Erkal'ın üç yıldır taleplerine yanıt vermeden ağır kaldığını ifade eden gazete yetkilisi Dilek Karakoyun, buna karşın haklarında hızlı şekilde dava açıldığını söyledi:
"Görüyoruz ki kendisi söz konusu olunca hızlı davranabiliyor. Keşke kendisine yapılana gösterdiği duyarlılığı, vatandaşın sorunlarını çözmekte de gösterseydi. Çünkü bir ilin en büyük mülki amiri vatandaşının ne istediğine kulak tıkarsa işte bugün gelinen nokta kaçınılmaz olur."
Umut Karakoyun ise, "Gazete olarak ekonomik sıkıntılar nedeniyle, valiyle yaptığımız onlarca görüşme sonuçsuz kalınca, bir buçuk ay yayımlanamamıştık ve gazeteyi kapatmakla karşı karşıya kalmıştık" dedi.
Umut Karakoyun, "Bu 45 bin YTL'lik tazminatla anlaşılan sayın vali, sadece hakkımızın bir memurunca yenilmesine seyirci kalmak istemiyor, aynı zamanda da bizzat kendi elleriyle bu gazeteyi kapatmak istiyor" diye konuştu. (EÖ/TK)