Bu sözler şimdi, Alkaya'nın kendi deyimiyle "sonsuza kadar unutulmasını istediği" Türkiye Hala Mümkün kitabının sayfaları arasında yer alıyor.(Syf 157)
Geçmiş, gelecek ve yarın ...
Kitap; siyasi polemikler alt başlığını taşıyor. Yazılmasından değil, yazılanların hala hükmünün olmasından duyulan hicapla yapılmış kitabın yeni baskısı.
İronik bir durum; her yazar kitabının kullanım süresinin sonsuza kadar uzamasını talep eder ama, Alkaya, kitabın önsözünden başlayarak kitabının hayata yenik düşmesini istiyor.
Türkiye Hala Mümkün, geçmişle gelecek arasında bir sarkaç gibi sallanıyor, geçmişte olup bitmişleri, bugünü ve hayal edilen geleceği kapsıyor bütün makaleler. Mesela, "Bu defa Başaralım" sözcüğüne bakalım; geçmişte yapılmış, yenilgiye uğramış (yazarın Yenilgiler Tarihi adlı kitabının olması da boşuna değil) ama inatla olması talep edilen şeylerin zikredildiği görülüyor.
Türkiye Hala Mümkün kitabı, 1990'da yazılan "Acil Demokrasi Acil Ahlak" yazısıyla başlıyor, 1995'de kaleme alınan "Geleceği 'Hep' Birlikte Kuralım" yazısıyla sona eriyor. Kitabı oluşturan yazılar ne kronolojik sıra ne de tematik yakınlıklara göre sıralanmış, tamamen montaj... Orhan Alkaya, bir dönem yazdığı, (çektiği film de denebilir buna) eserleri, bütünlüklü olarak görebileceği bir açıdan bakarak yeniden düzenlemiş. Şu da denebilir, makaleler tek tek film karesiyse, filmin adı; Türkiye Hala Mümkün. (NK)
Türkiye Hala Mümkün
Siyasi Polemikler
2. Baskı Ekim 2002
Gendaş Predikat