Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender), Mor Sertifika Programı Sivil Toplum Kuruluşları için Toplumsal Cinsiyet Farkındalık Eğitimi düzenledi.
Eğitim, 10-13 Ocak 2019 tarihleri arasında Karaköy'de bulunan Minerva Palas'ta gerçekleşti.
15 ilden 24 STK çalışanı katıldı
Dört gün süren eğitime, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Urfa, Trabzon ve Zonguldak’tan 24 sivil toplum kurumu katıldı.
Eğitimin amacı sivil toplum temsilcilerini, toplumsal cinsiyet temel kavramlarıyla tanıştırmak, bu alandaki akademisyen ve uzmanlarla buluşturmak ve toplumsal cinsiyet eksenli çalışmalara dair bilgi kazandırmak.
Eğitimdeki bazı sunum ve atölye başlıkları ise şöyle:
“Ayrımcılık”, “Nasıl Örgütleniyoruz”, “Toplumsal Cinsiyete Giriş”, “Kadın Hareketi”, “LGBTİ+ Hareketi”, “Siyaset ve Temsil”, “Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık”, “Yerel Yönetimler”, “Kadına Yönelik Şiddet”, “Neyin Farkındalığı?”, “Toplumsal Cinsiyet ve Göç”, “Uluslararası Örnekler”.
Balat’ta Cins Adımlar Yürüyüşü
Ayrıca program kapsamında, gençlerin gözünden şehrin gizli kalmış, unutulmuş hikâyelerine odaklanılan ve İstanbul’un toplumsal cinsiyet katmanlarını keşfe çıkaran Cins Adımlar Balat yürüyüşü de gerçekleştirildi.
SU Gender hakkında Resmi olarak 2015'te merkez niteliği kazanan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender), çalışmalarını 2006'dan beri sürdürüyor. 11 senedir toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalar yürüten Merkez, Mor Sertifika ve Cins Adımlar gibi ana faaliyetlerine ek olarak, Dicle Koğacıoğlu Makale ve Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri gibi programlarıyla da alandaki birikimin taşıyıcılığını üstleniyor. Merkez, bu faaliyetlerin yanı sıra; birçok alana dokunan uluslararası konferans, panel, söyleşi, yetişkin eğitimi gibi etkinliklerle de toplumda bu alanda ihtiyaç duyulan dönüşüme destek oluyor. |
(EMK)