Kokteylde yaptığı konuşmada Siirt Valisi Nuri Okutan "kadınları üretime katıp sosyal eğitimlerini gerçekleştirmek amacıyla toplum merkezleri kurduklarını" anlattı. Okuyan, bu merkezlerde "yılda 25 bin kilim " üretildiğini, amaçlarının "3 bin tezgahta 5 bin kadın "ı eğitmek ve üretime katmak olduğunu söyledi.
İstanbul'daki Siirtliler
Kokteyle İstanbul'daki yatırımcı iş adamları ve girişimcilerin yanı sıra gazeteciler, finans çevreleri ve ilaç sanayicileri ve gazeteciler katıldı.
Başbakanlık Danışmanı Ömer Yıldız,Global Menkul Değerler Başkanı Erol Güler, Hedef Şirketler Gurubu Başkanı Ethem Sancak, TRT eski Genel müdürü Tayfun Akgüner ve İstanbul'da yaşayan Siirtli aydınlar da konuklar arasındaydı.
SİDER Kültür Danışmanı Fahri Aral'ın konukları selamlamasının ardından söz alan dernek başkanı Başar Akyürek gelecek yıl "Siirt için araştırma konferansı" düzenleyeceklerini açıkladı. Siirt'te Mücadele gazetesinin sahibi ve Bağımsız İletişim Ağı (BİA) Proje Yürütme Kurulu üyesi Cumhur Kılıççıoğlu da kokteyle katılanlara Siirtlilerin selamlarını getirdi.
Konuklardan Fako ilaç fabrikası sahibi Kaya Turgut, 4 Kasımda Siirt'in Ziyaret beldesinde yaptıkları 2 derslik ilköğretim okulunun açılışında bulunacağını belirtti. Turgut, "Siirt'i ilk kez göreceğim. Mesafe olarak bana çok uzak. Fakat gönül yolumuz çok yakın," dedi.
Siirt damak tadı, Siirt zevki
Kokteylde Siirt kilimleriyle tanışan konuklara kentin yerel ürünlerinden otlu peynir, keşkek ekmek, fıstık,levs(badem) herire (pestil)ikram edildi.
60 ile 300 milyon lira arasında alıcı bulan kilimlerin yanı sıra kokteyle katılanlar içim saç dökülmesini önleyen bıtım sabunu , Siirt battaniyesi , heybeler ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin şal-şapik kumaşından hazırladığı işlemeli kadın yelekleri ve pançolar tanıtıldı.