Aliağa'da çamaşır suyu içtiği için kaldırıldığı hastanenin acil servisince İzmir'e sevk edilen, fakat ambulans verilmediği için zamanında yetiştirilemeyince ölen çocukla ilgili soruşturmada bir doktorun ihmali bulunduğu belirlendi.
Hürriyet'in haberine göre, Aliağa Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor C.H., hastanın "vital bulgularını doğru değerlendirmediği" gerekçesiyle kusurlu bulundu.
Kaymakamlığın başlattığı soruşturma sonucunda hazırlanan rapor, doktorun meslekten ve kamu hizmetinden men edilmesi istemiyle valiliğe iletildi.
1 Temmuz'da gerçekleşen olayda, dedesi tarafından 10 dakika uzaklıkta bulunan devlet hastanesine kaldırılan çocuk, "müdahale edilemeyeceği" gerekçesiyle İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Gazetelerde yer alan haberlere göre, ailenin ısrarına rağmen ambulans verilmedi. Özel araçla yola çıkarılan çocuğun durumu kötüleşince Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da ambulansla İzmir'e gönderildi.
Sonuç olarak 4 buçuk saat sonra müdahale edilebilen çocuk hayatını kaybetti. Aile il sağlık müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi ve soruşturma başlatıldı.
2006'da Ankara'da yangında zehirlenen iki çocuk Yeşil Kartlı oldukları için hastanelere kabul edilmemiş ve hayatlarını kaybetmişlerdi.
O dönem bianet'e konuşan Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Orhan Odabaşı, acil durumlarda ilk gidilen sağlık kurumunun hastayı bir başka kuruma sevk ederken gerekli ambulansı tedarik etmek, refakat edecek bir doktor görevlendirmek ve doğru sağlık kurumuna yönlendirmek konusunda sorumluluğu bulunduğu söylemişti.(EÜ/EZÖ)