1 Temmuz'da gerçekleşen olayda, dedesi tarafından 10 dakika uzaklıkta bulunan devlet hastanesine kaldırılan çocuk, "müdahale edilemeyeceği" gerekçesiyle İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Gazetelerde yer alan haberlere göre, ailenin ısrarına rağmen ambulans verilmedi. Özel araçla yola çıkarılan çocuğun durumu kötüleşince Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da ambulansla İzmir'e gönderildi.
Sonuç olarak 4 buçuk saat sonra müdahale edilebilen çocuk hayatını kaybetti. Aile il sağlık müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi ve soruşturma başlatıldı. Aliağa kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, “Hastane yönetimi hakkında hem disiplin soruşturması hem de olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Eğer suç ya da ihmal varsa cezasız kalmayacak” dedi.
Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Koray Durmuş ise “Konu benim uzmanlık alanım değil. Şu aşamada bir şey söylemem de doğru olmaz. Konu zaten inceleniyor” dedi.
Uzmanlar acil olan her vakada hastanenin sevk için ambulans tahsis etmek zorunda olduğunu söylerken, İzmir Tabip Odası başkanı Dr. Suat Kaptaner "bianet'e konuşmayacağını" belirtti ve bilgi vermedi.
2006'da Ankara'da yangında zehirlenen iki çocuk Yeşil Kartlı oldukları için hastanelere kabul edilmemiş ve hayatlarını kaybetmişlerdi. O dönem bianet'e konuşan Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Orhan Odabaşı, acil durumlarda ilk gidilen sağlık kurumunun hastayı bir başka kuruma sevk ederken gerekli ambulansı tedarik etmek, refakat edecek bir doktor görevlendirmek ve doğru sağlık kurumuna yönlendirmek konusunda sorumluluğu bulunduğu söylemişti.(EÜ/EZÖ)