Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak üzere eşitlik ve dayanışma değerlerini savunan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin logo ve marka kullanımının marka hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle itirazını bildirdi.
"Derneğimizle aynı formatta"
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“SES Derneği, toplumsal kalkınma ve refah için öncelikle sivil toplumda ve tüm alanlarda mücadele veren Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarındandır. Derneğimiz tüm mecralarda ‘SES’ olarak biliniyor ve tanınıyor.
“SES markasını özellikle anlamı nedeniyle tercih ettik; toplumda dayanışma ve eşitlik mücadelesi veren kesimlerin SES’i olmayı amaçladık. Kadından Kadına SES, Kadının SES’i, SES Mentorluk Yürüyüşü, SES’li Düşünüyorum, SES Talks, SES Yılın Kadınları Zirvesi isimli projelerimiz başta olmak üzere SES ifadesini tüm faaliyet alanlarımızda kullanıyoruz.
“Türkiye'nin Sesi Partisi ise amblemde kısaltma olarak TSP yerine SES ibaresini, üstelik neredeyse derneğimizle aynı fontta kullanıyor. Bu durum iki kurum arasında ister istemez organik bir ilişki olduğu yanılgısına neden olacak ve toplum nezdinde karışıklık yaratacaktır.
“Tarafların faaliyet, proje ve uygulama alanları benzerdir. Kaynakları aynı, SES ibaresi altında birleşmiş iki farklı yapı zannedilerek de meydana gelebilecek iltibas tehlikesi her iki kurum bakımından da sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla SES ibaresinin partinin adı olarak kullanılmasının önlenmesini istedik.”
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği hakkında
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak üzere çalışır. Aktif yurttaşlık temelinde eşitlik ve dayanışma değerlerini savunur ve bu doğrultuda da projeler geliştirir.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere kadının bütünsel olarak ama özellikle de kamusal alan ve politikada güçlendirilmesini önceliklendirir. Sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği başta olmak üzere, kamusal ve toplumsal sorunların çözümü için genç kadın liderlerin öne çıkmaları için çaba harcar. Kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdürmek üzere SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu adlı dijital kadın haber sitesini yayınlıyor.
(EMK)