Gazetede 406 kişinin üye olmasıyla sendika çoğunluğu sağlamış oldu.
bianet'in görüştüğü sendika yetkilileri ve Sabah'ta çalışan gazeteciler, bu süre içinde de sendikalaşmaya karşı baskıların sürdüğünü, işverenin gazetecilere sendikadan ayrılmak veya üye olmamak karşılığında 212 sayılı yasa kapsamında çalışmak ve yemek fişleri dağıtmak gibi, zaten gazetecilerin hakkı olan "ödüller" vaat ettiğini söylediler.
TGS, Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan'ın, bazı Sabah çalışanlarını toplayıp 212 sayılı Basın İş Yasası kapsamında hizmet akitlerinin düzenlenmesi karşılığında sendikadan istifa belgelerinin getirilmesini istediğini 15 Haziran'da duyurmuştu.
Sendika, Mayıs başında da baskılara karşın aynı grubun bünyesinde bulunan atv televizyonunda çoğunluğu sağlamış ve toplu sözleşme yetkisi için başvurmuştu.
Sabah ve atv'nin bünyesinde olduğu Merkez ve Medya Grubu, üç gazeteciyi, Sabah editörü Cengiz Erdinç, atv muhabirleri Ozan Pezek ve Burak Ersemiz'i sendikal etkinliklerinden dolayı 8 Mayıs'ta işten çıkarmıştı. Gazeteciler işe iade ve sendikal tazminat davası açmışlardı.
TGS de gazetecilerin sendikadan ayrılması veya sendikaya üye olmaması için baskı uyguladığını bildirdiği atv Haber Genel Yayın Yönetmeni Murat Demirel hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Tasarruf ve Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Sabah ve atv dahil 63 şirketin yönetimine 3 Nisan'da el koymuştu. (TK/EÜ)