"Duruşma öncesinde beni terörize etmek istiyorlar. Polisin komplosu olduğunu düşünüyorum."
Mısır Çarşısı davasında sekiz yılın sonunda beraat eden fakat beraat kararı Yargıtay'ca bozulan sosyolog Pınar Selek, bir internet sitesinin kaynak belirtmeden ortaya attığı ve Hürriyet'in de gazetecilik etiğini bir kenara bırakarak sayfalarına taşımakta tereddüt etmediği bir habere böyle tepki gösterdi.
Cafesiyaset.com İnternet sitesinde Muhammet Kutlu imzasıyla yayınlanan haberde kaynağını belirtmeden Abdullah Öcalan'ın Pınar Selek'e evlenme teklif ettiği iddiası yer aldı.
Hürriyet, haberi 18 Eylül'de yayınladı. Gazete, Kutlu'nun ne olduğu belirsiz "kulislere" dayandırdığı iddiayı, Selek yalanlamasına rağmen yayınlanırken, Selek'in tepkisini haberin altına itmekten çekinmedi.
Aynı iddiaya "amiral gemisini" takip eden diğer gazeteler de yer verdi. Yargıtay'ın Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili davada beraat kararını bozduğu Selek'in yeniden yargılanmasına 1 Ekim'de başlanacak.
9 Haziran 1998'de Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamada yedi kişi öldü; 127 kişi yaralandı. 15 kişiye çeşitli suçlamalarla dava açıldı.
Mahkeme, Haziran 2006'da "patlamanın kaynağı belirlenemediğinden" Selek'in beraatine karar verdi. Yargıtay'sa Mayıs 2007'de bu kararı bozdu.
Irkçı, muhafazakar yayın çizgisi
Cafesiyaset'te yayınlanan haberi yazan Kutlu, sitenin künyesinde "muhabir" olarak görünüyor.
Kutlu, ayrıca ulusalcı, milliyetçi-muhafazakar bir dergi olan Kırmızı Bülten'in de sahibi olarak görünüyor. Derginin web sitesinde yer alan Ağustos sayısının kapak konusu "Şehit Kanı Çaylar Apo'dan" başlığını taşıyor.
Kutlu Kırmızı Bülten'den önce de Kırmızı Çizgi isimli bir derginin yayın yönetmenliğini yürütüyordu.
Kutlu, o zaman Hürriyet'te köşe yazarı olan Emin Çölaşan'ın banka hesaplarını açıklamaktan dolayı, Mayıs 2007'de Bankacılık Kanunu'nu 159. maddesini ihlal etmekten 10 ay hapis ve 16 bin YTL para cezasına mahkum edildi.
Daha sonra Kırmızı Çizgi'den ayrılan Kutlu, Kırmızı Bülten dergisini çıkartmaya başladı. Web sitelerine göre, her iki derginin iletişim adresleri aynı.
Kırmızı Çizgi'de Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra "Hepimiz Trabzonluyuz, Hepimiz Türküz" başlıklı bir yazı yayınlanmıştı.
Bunun yanında "bir Yahudinin servetini Türklere borçlu olduğunu" anlatan "Danone Yoğurtları Sadece Fransız Değil" başlıklı bir yazı yada "Soros'un desteklediği Boğaziçi Üniversitesi'ndeki yolsuzluk Sayıştay'a takıldı" başlıklı bir makale de dergide yer almıştı.(EÜ)