Mersin Yaşam gazetesinin haberine göre bu bilgiyi Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu veriyor.
Ancak bianet'in görüştüğü İstanbul Barosu avukatlarından Aşkın Yaşar Topuzoğlu, savcılığın ailelerin şikayeti bağlı olmaksızın kendiliğinden okul müdürüne dava açması gerektiğini söylüyor.
"Çocuklara karşı işlenmiş her türlü istismar ve ihmal içeren, zihinsel, fiziksel, ahlaki, ruhsal gelişimini tehlikeye sokan her türlü eylemde savcının harekete geçmesi gerekir."
Topuzoğlu: Korumakla yükümlü kişi yaptığında ceza yarı oranda artar
Topuzoğlu, fiziksel şiddetin olduğu olayın çocukların vücut dokunulmazlığının ihlali olduğunu da anımsatarak ekliyor: "Çocuklara bakmak, eğitmekle yükümlü olan insanlar daha fazla sorumlular. Ceza Yasası'na göre bu olayda cezada yarı oranda bir artırım gerekir."
Dinçer: "Mıntıka temizliği" yaptırılamaz
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Başkanı Alaaddin Dinçer de, öğretmenlerin çocuklara mıntıka temizliği yaptırmak gibi bir yetkilerinin olmadığını bianet'e söyledi.
"Her şeyden önce bu dersin neden boş olduğunu sormak gerek. Okul yönetiminin birincil görevi dersin boş geçmemesini, o dersin doldurulmasını sağlamak. Ama cezalandırma amacıyla çocuklara temizlik yaptırılamaz. Ancak çocuğun yararı varsa, böyle etkinlikler yapılabilir."
"Amaç çocuğun üstün yararı olmalı"
Topuzoğlu da "Birlikte yaşadığımız mekanı birlikte yaşanabilir kılalım" anlayışını kazandırmak amacıyla bu tür etkinliklerin yapılabileceğini, burada ana ölçütün "çocuğun üstün yararı" olduğunu söylüyor.
Mersin Yaşam çocukları gözetti, Radikal deşifre etti
Bu arada, Radikal gazetesi çocukların adlarını da fotoğraflarını da yayınladı. Mersin Yaşam'sa haberinde çocukların adlarını gizledi; yalnızca yaralı ellerinin fotoğrafını yayınladı. (TK/GG)