Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Ağustos 2024 10:24
 ~ Son Güncelleme: 22 Ağustos 2024 09:46
3 dk Okuma

Savcılık kadın avukatın "şiddet" başvurusunu görmezden geldi

Avukat N.İ., sevgilisi olmayı reddettiği için meslektaşı Ö.F.Ö.'nün sistematik taciz ve tehditlerine maruz kaldı. N.İ., Ö.M.Ö'nün hukuk dışı yollarla ailesine icra gönderip onları da mağdur ettiğini iddia etti.
Görseli Büyüt
Bu fotoğrafta, bir protesto ya da yürüyüş sırasında çekilmiş bir kare yer alıyor. Görselde, bir kadının elinde tuttuğu bir pankart öne çıkıyor. Pankartta, büyük beyaz harflerle yazılmış şu Türkçe mesaj var: "ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET." Bu cümle, erkek egemen yargı sistemini eleştiriyor ve gerçek adalet talep ediyor. Kadının yüzünün bir kısmı pankartın alt kısmında görünüyor, ancak yüzü tamamen net değil. Arka planda ise ağaçlar ve yaprakları dökülmüş ağaç dalları göze çarpıyor. Görseldeki insanlar yürüyüş ya da protesto halindeler gibi görünüyor. Arka plan hafif bulanık, bu da pankartı daha belirgin hale getiriyor.
Fotoğraf: csgorselarsiv.org / Hülya Çetinkaya
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git