ABDnin savaş hazırlıkları ve hükümetin savaş yanlısı politikası nedeniyle bölgede 4 milyon dolarlık ekonomik zarar oluştuğunu savunan Ersoy, Fabrikaların kapasite oranı yüzde 100den yüzde 30lara düştü. Bu bizi hem psikolojik hem de ekonomik olarak bizi etkiliyor dedi.
Körfez Krizinin etkilerini yaşıyoruz
Ersoy, Körfez Savaşının olumsuz etkilerinin halen giderilemediğini de hatırlattı.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin etkilerinin Güneydoğuda daha yoğun hissedildiğini söyleyen Ersoy, "Olası bir savaşta bölgede hayatın felç olacağını düşünüyoruz. Ekonomi durmuş durumda. Zaten 1991'den sonraki 64 milyon dolarlık zararın etkilerini halen gideremedik. Şimdi, ikinci bir Körfez Kriziyle karşı karşıya geldik. Ülkenin ekonomik sıkıntısı bölgeye daha fazla yansımıştı, üzerine bu kriz geldi diye konuştu.
"TÜSİAD, savaştan yararlanıyor"
Bölgeyi ABD'lilerin işgal etmesine bölge halkının izin vermeyeceğini söyleyen Zafer Doğan, "Buna izin vermek büyük bir onursuzluk olur" dedi. Ersoy, fabrikalarını ABD'lilere kiraya veren işadamlarının da bir rant elde etmek istediğini belirtti.
Savaş yanlısı tutumu nedeniyle TÜSİAD'a da tepki gösteren Ersoy, TÜSİAD üyelerinin çoğunun ekonomik krizden yararlanacağını savundu:
"Bu ülkede enflasyon olursa kim para kazanır? Parası olan para kazanır. Faizler yükselirse, dolar yükselirse kim para kazanır. Çok parası olan insanlar tabiki savaşı ister. TÜSİAD şunu desin: Gelin arkadaşlar biz bir ekonomik savaşa girelim. Kendimde olmayanı olmayanla paylaşalım. Burada Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde insanlar açlıkla karşı karşıya. Yatırımlarımızı orada yapalım desinler." (BB)