"Savaşa Karşı Sanat" sergisinde yer alan sanatçılar ve eserleri şöyle:
Mehmet Güleryüz'ün "Kosova" konulu çalışması, Yavuz Tanyeli'nin "Kandahar" adını taşıyan tablousu; Bayram Gümüş'ün "İkiz Kuleleriyle Bir New York" tablosu, Selahattin Yıldırım'ın portreleri; Özgür Korkmazgil, Arzu Başaran'ın Extramücadele kompozisyonu.
Coşkun Aral'ın da fotoğraflarıyla katıldığı sergi yalnızca beş gün sürecek.
İlk kez gün ışığına çıkacak bir çalışma
Serginin bir diğer özelliği de Afgan fotoğraf sanatçısı Fazal Skeikh'in Arif Aşçı koleksiyonundaki albümünden seçilen işlerinin ilk kez gün yüzüne çıkması.
Görsel sanatlar alanında yaşanan çeşitli tartışmalar ve kamplaşmalar içinde, "vahşi küreselleşme" karşıtı ve modernist bir tavırdan yana olan bir grup sanatçının başlattığı bir girişim olarak kendini tanımlayan "Karşı Sanat" hareketi; Beyoğlu Elhamra Pasajı'ndaki mekânında, çeşitli paneller, felsefe seminerleri ve sergiler düzenleniyor.
Karşı Sanat'ın Savaşa Bakışı
Karşı Sanat'çılar, uzun vadede enstitüleşmeyi hedefliyor. Sanat tarihi alanında da yeni bir bakışa ihtiyaç duyulduğunu savunan gurup, böyle bir eksikliğin önemine inanan herkesi köklü çalışmalar için göreve çağırıyor.
Karşı Sanat'çılar'a göre: "Savaş" bir sonuç değil, yoksul ülkelerin yüzyıllardır geriliğe mahkûm edilmiş insan fazlasını imhaya yönelik bir başlangıç. Onun için de şu çağrıyı yapıyorlar:
"Bugün aklı başında her insanın, 21. yüzyılda dünyayı neler beklediğini bir an durup ciddi biçimde düşünmesi gerekir." (NU)