Haberin Kürtçesi / İngilizcesi için tıklayın
Yazar Ergün Poyraz, Aydın Kuşadası’ndaki evinin önünde saldırıya uğradı.
Darbedilen Poyraz’ın kafa tasında çatlak oluşurken, durumunun olduğu ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Poyraz yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
İddiaya göre evinin önüne gelen saldırganlar “Yanlışlıkla arabanıza çarptık aşağı iner misiniz” diyerek Poyraz’ı evinden çıkardı. Sonra da darp etti ve üzerinden arabayla geçti.
6 kişi gözaltına alındı
Olayın ardından polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
Söke ve Kuşadası’nda yapılan operasyonlarda olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 kişi gözaltına alındı.
İddia: Yolsuzlukları dile getirdi
Oda TV’nin yazdığına göre Ergün Kuşadası'nda yolsuzlukları dile getirdiği için tehdit ediliyordu.
Poyraz, Kuşadası Belediyesi’nin bir ihalesiyle ilgili ihbar mektubu kaleme aldı. Poyraz, ihbar mektubunda belediyenin son 17 ihalesinden 15’ini alan ZBT isimli inşaat firması hakkında birtakım iddiaları dile getirdi.
Poyraz dikkat çektiği son ihalede belediye şirketten 750 bin ton mıcır taş alırken bu miktarın Kuşadası için çok çok büyük bir alım olduğunu belirtti.
Bu ihbarın sızdığının öne sürüldüğü haberde saldırının şirkette çalıştığı belirtilen üç kişi tarafından yapıldığının tespit edildiği de haber de yer aldı.
Gözaltına alınan şüphelilerden T.B ve Z.B'nin bu inşaat firmasının yöneticileri olduğu öğrenildi.
Ergün Poyraz hakkında
Poyraz’ın, Refah'ın Gerçek Yüzü isimli kitabı 1998’de 28 Şubat sürecinde Vural Savaş tarafından açılan Refah Partisi'nin kapatılma davasında delil olarak kullanıldı.
Fethullah Gülen ile ilgili yazdığı kitaplar da Fethullah Gülen hakkında açılan ve Gülen'in beraat ettiği davada delil olarak kullanıldı ve bu davada tanıklık yaptı.
Ergenekon davasında Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan bombalar için yapılan soruşturma çerçevesinde 27 Temmuz 2007'de Ankara'da gözaltına alındı. Sonrasında da tutuklandı.
5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında, 29 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
2014’te tutuklulukların azami süresinin 5 yıla inmesinin akabinde 6 yıl 9 aylık tutukluluk süresinin ardından 11 Mart 2014 tarihinde tahliye edildi.
Daha sonra davanın Yargıtay'da beraatla sonuçlanmasının ardından aklandı. (HA)