Oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın yazıp yönettiği Sabırsızlık Zamanı İspanya’nın önde gelen film festivallerinden DA Film Festivali'ne seçildi.
Dünya prömiyerini geçtiğimiz aylarda 37. Varşova Uluslararası Film Festivali’nde, ardından Glasgow Film Festivali ve Sofya Film Festivalleri’nde yarışan film, Türkiye sinemasının dünyadaki görünürlüğüne katkı sunmaya devam ediyor. Filmin dünya dağıtımını İtalyan şirket İntramovies yaparken, Türkiye’de ise film Famelog Content tarafından temsil ediliyor.
İspanyol ve Katalan basınında…
Sabırsızlık Zamanı ile ilgili İspanyol ve Katalan dillerinde filme dair basın tanıtım yazısında şu cümlelere yer verildi; “Aydın Orak, Abbas Kiyarüstemi ve Samira Makhmalbaf’ın inatçı çocuk sinemasını miras alıyor ve Jean Vigo’nun çocukluğa atfettiği anarşist ruhu enjekte ediyor. Don Kişot ve Oblomov gibi referanslarla çocukların okullardaki eğitiminden söz eden Sabırsızlık Zamanı; aynı zamanda kahramanların sınıf ve kültürel azınlığın farkına vardığı sokaklara dikkat çekiyor.
Orak küçük kahramanlarını ehlileştirmek şöyle dursun, çocukluğun saf, canlı ve yüksek enerjisini yakalayabilen bir sinemaya inanıyor.”
Ödüllü Filmin Kadrosunda Kimler Var?
Oyuncu kadrosunda Mirza Zarg, Mirhat Zarg, İştar Gökseven, Pelin Batu, Feride Çetin, Ali Seçkiner Alıcı ve Rıza Sönmez’in yer aldığı film Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Forum Work in Progress Platformu’nun En İyi Film Ödülü ve Başka Sinema Dağıtım Ödülü olmak üzere iki ödülle ayrılmıştı. Yine Antakya Uluslararası Film Festivali’nde Seyirci Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu-Pelin Batu Ödülleri’ni almıştı.
Daha önce Asasız Musa ve Yaşar Kemal Efsanesi filmlerini yöneten Aydın Orak’ın yeni filmi Sabırsızlık Zamanı’nın 2022’de Türkiye’de vizyona girmesi bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği film geçen yazın Diyarbakır’da çekilmişti.
Diyarbakır’da geçen Filmin Konusu
Filmin konusu ise şöyle; Sabırsızlık Zamanı, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesidir. Havuz metaforu üzerinden sınıfsal bir çatışmanın baş gösterdiği olaylar örgüsü, önü alınamaz psikolojik ve sosyolojik bir hal alıyor.
Türkiye Avustralya ortak yapımı olan filmin yapımcıları arasında Salih Süleymani, Feyzi Baran ve Serhat Dumlu gibi isimler yer alıyor.
(EMK)