Paris'ten bugün (2 Ağustos) yapılan açıklamada, "Gazetecinin mesleki faaaliyetlerden mi yoksa polis şiddetine karşı çıktığı için hakkı açılan bir başka dava nedeniyle mi şiddete maruz kaldığı henüz tam yanıt bulmadı. Yetkililer mutlaka bu olayı ele almalılar" denildi.
RSF: Sorumlular ve nedenler ortaya çıkarılmalı
Tekpetek'in İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde 28 Temmuz'da yaptığı açıklamaları "isyan edici" bulan RSF, sorumluların belirlenip tutuklandıktan sonra da cezalandırılması gerektiğini bildirerek, "Ne olursa olsun, vatandaşı korumakla görevli olanların suçlandığı bu saldırı kabul edilemez" dedi.
Basın açıklamasında Tekpetek, 26 Temmuz (Perşembe) akşamı Taksim'de bir polis aracına bindirilerek kaçırıldığını, araçla götürüldüğü ıssız bir yerde sürekli hakaret, ölüm tehditleri ve şiddete maruz kaldığını ve Karaköy'e yakın bir yerde araçtan atıldığını söyelmişti.
Tekpetek savcı Dikilitaş'a ifade verdi
Tekpetek saldırının nedenini bilmediğini ancak dergi faaliyetlerinden veya daha önce 2005 yılında tanıklık ettiği bir "polis şiddeti" uygulamasına tanıklık ettiği için hakkında açılan davaya bağlı olabileceğini ifade etmişti.
31 Temmuz'da Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Enver Dikilitaş'a ifade veren Tekpetek, Adli Tıp'tan verilen sağlık raporunu da sundu. İki kaburgası kırılan, vücudunun birçok yerinde morluklar oluşan gazeteciye, Siyami Ersek Hastanesi'nden de 20 gün iş göremez raporu verilmişti. (EÖ)