Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın
Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi'nden 3 Eylül Pazar günü 30 yıl 6 aylık mahpusluktan sonra tahliye olan yazar Abdulmenaf Osman hakkında 6 ay süreyle "idari gözetim" kararı verildi.
Kuzey ve Doğu Suriye'nin (Rojava) Hesekê kenti doğumlu olduğu için tahliyesi sonrası Manisa Geri Gönderme Merkezi'ne (GGM) gönderilmek üzere Akhisar Jandarma Karakolu'na götürülen Osman, 4 Eylül günü akşam saatlerinde Edirne'ye götürüldü.
6 ay Edirne GGM'de kalacak
bianet'e konuşan Osman'ın avukatı Halil Coşkun, müvekkili hakkında götürüldüğü Edirne'de İl Göç İdaresi tarafından 6 ay süreyle "idari gözetim" kararı verildiğini açıkladı.
Karara karşı hukuki girişimlere başlayacaklarını belirten Av. Coşkun, mevcut karar iptal edilmezse Osman'ın 6 ay boyunca Edirne GGM'de kalacağını söyledi.
Ne olmuştu?
Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Abdulmenaf Osman, 30 yıl 6 aylık mahpusluktan sonra 3 Eylül Pazar günü tahliye edilmişti.
28 yaşında tutuklanıp 58 yaşında tahliye olan Osman, Kuzey ve Doğu Suriye'nin (Rojava) Hesekê kenti doğumlu olduğu için ilkin Manisa Geri Gönderme Merkezi'ne (GGM) gönderilmek üzere Akhisar Jandarma Karakolu'na götürülmüştü.
Manisa İl Göç İdaresi'nin hakkında sınır dışı etme kararını verdiği Osman 4 Eylül günü akşam saatlerinde Edirne'ye götürülmüştü.
Abdulmenaf Osman kimdir?Rojavalı yazar olan Abdulmenaf Osman, 1965'te Hesekê'de doğdu. İlk, orta ve liseyi bu şehirde okudu ve üniversite okumak için Suriye'nin başkenti Şam'a gitti. Osman, eğitimini Şam Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nde tamamladı. 3 Mart 1993'te Batman'da gözaltına alınan Osman, Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından "Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dokuz kitabı bulunan Osman'ın iki kitabı da Türkiye'de yayımlandı. Osman'ın "Destê Şeş Tilî (Altı Parmaklı El)" adlı oyunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelendi. Osman'ın yayımlanan kitapları şöyle: "Girê Şêran", "Şînok", "Namûsname", "Piling, Şoreşname 1", "Silava Bajariyan", "Sînor", "Lênûska Leyla", "Sêbareya Zindanê - 1: Cuhû" ve "Sol". | |
(NT)