Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 kişi, Adana'da ve Antalya'da anıldı.
Mezopotamya Ajansı'nda (MA) yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, "Karnını doyurmak için mücadele eden bu insanlar uçaklarla öldürüldü. Devlet olay sonrasında da görevini yerine getirmemiştir. Burada çok ciddi bir hukuk suçu vardır. Roboski'yi unutturmayacağız. Adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz" dedi.
TIKLAYIN - Roboski'de cezasızlığın 9 yılı
#Roboski Katliamını Unutmadık
— HDP Adana İl Örgütü (@hdp_adana) December 29, 2020
Unutturmayacağız!#Roboski9yilOldu #RoboskiKatliamınıUnutma pic.twitter.com/21ST0XZJ72
"Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz"
HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök ise katliamın karanlıkta bırakılmak istendiğini belirtip "Bu tutumun, doğrudan Kürt sorunu ile ilintili olduğu ve Kürt sorunundan bağımsız düşünülemeyeceği su götürmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bizler, katliam zihniyetinin hâlâ devam ettiğini, halkların bu kıskaçta olduğunu belirtiyoruz. Roboski için adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğimizi yineliyoruz" diye konuştu.
TIKLAYIN - Roboski katliamı için yeni soruşturma
HDP Antalya İl Örgütü binasında yapılan anmada konuşan HDP İl Eş Başkanı Muhsin Taşar, "Katliamı gerçekleştirenlerden mutlaka hesap soracağız. Adalet sağlayıncaya kadar Roboski'de donan kanımız toprağa karışmayacaktır" dedi.
"Kürt sorununda demokratik çözüme geçilmeli"
Vekilimiz Züleyha Gülüm: Bu öyle bir katliamdı ki aileler gömecek bir beden bulamadılar. Bedenleri parçalanmıştı ve parçalanmış bedenleri gömmek zorunda kaldılar.#RoboskiyiUnutmaUnutturma pic.twitter.com/lfkU8p9ZNL
— HDP İstanbul (@HDPistanbul) December 29, 2020
İstanbul'da düzenlenen anmada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Bu öyle bir katliamdı ki aileler gömecek bir beden bulamadılar. Bedenleri parçalanmıştı ve parçalanmış bedenleri gömmek zorunda kaldılar. Böyle bir acıyı tariflemek gerçekten mümkün değil. Kürt sorununda bir an önce demokratik çözüme geçilmesi gerekiyor. Savaşlar nefretin, ırkçılığın büyümesine neden oluyor. Bu ülkede yaşayan bütün halklar eşit koşullarda yaşayabiliriz. Bu, yeniden bir çözüm sürecine girmekten geçiyor" dedi.
Manşet görseli: Mezopotamya Ajansı
(DŞ)