Yoksul bir mahallede, "evin okuyan tek çocuğu" olarak yetişti. Boksör olacakken öğretmenlerinin ısrarıyla Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yöneldi. Sanatı kamusal alandan çıkarıp özel alana taşımak adına okul tuvaletlerinde aşk resimleri sergisi açtı. Fakültedeki dört yılına üç kişisel sergi sığdıran ressam Kadir Akyol, fakülteden mezuniyetinden önce açacağı son sergide, sokakğa itilmiş çocuk portrelerini kendine özgü imgelerle yorumluyor.
Daha önce, biri okul tuvaletinde olmak üzere üç kişisel sergi açan Akyol, 2007-2008 arasında, Mersin’deki sokağa itilen çocukları gözlemleyerek oluşturduğu resimlerinden oluşan "Metamorfoz" adını verdiği dördüncü kişisel sergisini 15 Mayıs’ta İçel Sanat Kulübü Teoman Ünüsan Galerisi’nde açacak.
24 Mayıs’a kadar açık kalacak sergiden elde edilen gelir sokağa itilmiş çocuklara bağışlanacak.
Serginin adını "Metamorfoz" olarak belirlemesini Akyol "Hem sokaktaki çocuklar başkalaştı, hem benim resimlerin değişti" sözleriyle açıkladı.
Akyol, "Üniversiteye başlayınca doğup büyüdüğüm Bahçe Mahallesi’nden taşındım. Ama oradaki bağlarımı hiç koparmadım. Sokakta çalışan çocukları bir imge olarak görüyorum. Onların acılarını, gelgitlerini tuvallere yansıtmaya çalışıyorum. Ben resim yapabiliyorum. Sokağa itilmiş çocuklara bu şekilde yardım etmek istedim. Portreyi aracı kıldım ve yüzdeki çizgiler, organlar üzerinden yeni biçimlemeler arayarak soyut, çağdaş, özgün bir resim anlayışı yakalamaya çalıştım" dedi. (AY/EZÖ)