Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “RedHack bağlantısı olduğu iddiasıyla” gözaltına alınanlara “Twitter, Facebook gibi sosyal medya sitelerinde hesaplarının olup olmadığı” sordu.
RedHack’e CV’yle mi giriliyor?
Emniyet sorgusunda şüphelilere, “RedHack’e katılım formu doldurdunuz mu?” diye de soruldu.
Sorgu tutanağında, “Red Hackers Association’a üye olmak isteyen her kişi, bir RHA üyesine bu istemini, yazılı olarak RHA katılım formu doldurarak verir. RHA üyesi de kişinin bu istemini hiç geciktirmeden bağlı olduğu komiteye verir” ifadesi yer aldı.
RedHack tanımlanırken de “tüm yasadışı örgütler gibi kendilerinin de devlet aleyhine eylemler yapmak için bir araya geldikleri…” denildi.
“Nasıl hack’leyeyim, cezaevindeydim”
Geçen yıl yapılan RedHack soruşturmasında yine gözaltına alınan ve tutuklanıp dokuz ay Sincan Cezaevi’nde kalan T.A.’ya tutuklu bulunduğu aylar içerisinde gerçekleşen hack eylemlerini yapıp yapmadığı da soruldu.
T.A., “Söz konusu hack’lene tarihinde ben cezaevinde, aynı suçlamalarla tutukluydum” yanıtını verdi.
“Cezaevinde tanıştık”
T.A., birlikte gözaltına alındığı iki kişiyle bağlantısı olup olmadığı sorusunu da “RedHack davasında aynı mahkemede yargılanırken ve cezaevinde tanıştık” diye cevapladı.
T.A. ayrıca, kendisine sorguda yöneltilen suçlamayla zaten Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını söyledi. Avukat Efkan Bolaç da aynı suçtan aynı kişinin iki ayrı kez yargılanmasının kanuna ve hukuka aykırı olduğunu belirtti.
“Gezi’deki amacınız neydi?”
Gözaltına alınanlara, Gezi Parkı eylemleri de soruldu:
“Gezi eylemlerine katıldınız mı? Gezi eylemlerinde halkı sokağa dökmeye çalışmak, eylemleri büyütmekteki amacınız neydi?”
Şüphelilere yöneltilen diğer bazı sorular da şöyle:
“RedHack kurucusu Manyak’ı tanıyor musun? Örgüt içindeki görevin ne? Talimatları kimden alıyordunuz?”
“Devletin güvenliğini zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlamaktaki amacınız neydi? RedHack amaçlarının sosyalist bir devlet düzeni kurmak olduğunu açıklamıştı. Buradaki pozisyonunuz ve göreviniz var mı?”
Aralarında oyuncu Barış Atay’ın da olduğu 14 kişinin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu dün akşam sonuçlandı. Bu sabah Ankara Adliyesi’ne, savcılığa götürüldüler.14 kişi adliyeye girerken "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganını attı. (AS)