Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Radikal Gazetesi’nde 2'si telifli, 5'i kadrolu toplam 7 gazetecinin işine son verildi.
Radikal Gazetesi İstihbarat Şefi Yurdagül Şimşek, parlamento muhabirleri Rıfat Başaran, Tarık Işık, Yüksek Yargı-Adliye Muhabiri Mesut Hasan Benli, Mehmet Bilber ile Miray Çimen'in işine son verildi.
Ankara Bürosu’nda görev yapan ekonomi muhabirleri Neşe Karanfil ile Hacer Boyacıoğlu Hürriyet Gazetesi kadrosunda oldukları için kaldılar.
Gazetenin Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek de geçen hafta Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliğine getirilmişti.
Radikal gazetesinin yayınına internet üzerinden devam edeceği İstanbul'dan da gazetecilerin işten çıkarılacağı iddialar arasında yer alıyor.
TGS: Somut gerekçe yok
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC) yaptığı açıklamada, gazetecilere “yeniden yapılandırma” dışında hiçbir somut gerekçe de sunulmadığı belirtilerek toplu işten çıkarmalara son verilmesini talep etti.
Açıklamada, geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Tv8'de gazetecilerin toplu bir şekilde yine Doğan Holding bünyesinde hizmet veren Hürriyet Daily News gazetesinde deneyimli gazetecilerin, Artı 1 televizyonunda 14'ü son 6 ayda, toplamda 39 kişinin işine son verildiği hatırlatıldı.
"Önce söz konusu basın kuruluşunun mali durumu ya da el değiştirmesi gibi konular basın yoluyla duyuruluyor. Ardından dedikodu gazetesi işten çıkarmaların yaşanacağı bilgisini veriyor. Bir süre sonra da elle tutulur hiçbir gerekçe gösterilmeden meslektaşlarımız kapı önüne konuyor.
"Halka gerçekleri iletmek için çabalayan gazeteciler, medya patronlarının gözünde “maliyet hesabında gözden çıkarılacak ilk kalem” haline gelmiş durumda. Meslektaşlarımızı ve mesleğimizi itibarsızlaştıran, değersiz göstermeye çalışan bu tutum kabul edilemez. " (NV)