Wilhelm Kempf barış gazeteciliği denilince akla gelen önde isimlerden. Konstanz Üniversitesi Barış Araştırmaları Grubu’nun kurucusu ve direktörü. Aynı zamanda Conflict and Communication (Çatışma ve İletişim) akademik dergisinin 2002 yılından beri editörlüğünü yapıyor.
Yapıcı Çatışma vs Taraflı Gazetecilik
Conflict and Communication (Çatışma ve İletişim) akademik dergisinde yayınlanan "Peace Journalism: A tightrope Walk Between Advocacy Journalism and Constructive Conflict" (Barış Gazeteciliği: Savunuculuk Odaklı Gazetecilik ve Yapıcı Çatışma Arasındaki Hassas Dengeler) makalesinde Kempf objektiflik meselesini ele alıyor. Kempf barış gazeteciliğinin iyi gazeteciliği ihmal etmemesi gerektiğini ve barış gazeteciliğinin objektiflikten uzaklaşmasının onun itibarını zedeleyeceğini söylüyor.Barış gazeteciliği ve halkla ilişkilerin ayrılması gerektiğini belirtiyor.
Bibliografya
Kempf’in İngilizce dışında Almanca ve İspanyolca makaleleri de bulunuyor. Barış gazeteciliği perspektifinden önde gelen çalışmaları
Kempf, Wilhelm 2003. Constructive Conflict Coverage – A Social Psychological Approach. Berlin, regener.
(Yapıcı Çatışma Kapsamı: Sosyo-Psikolojik Bakış Açısı)
Kempf, Wilhelm 2008. The Peace Journalism Controversy. Berlin, regener
(Barış Gazeteciliği Tartışması)
Kempf, Wilhelm 2010. Readings in Peace Journalism. Foundations – Studies – Perspectives. Berlin, regener.
(Barış Gazeteciliği Okumaları: Temeller-Çalışmalar-Perspektifler)
Kempf, Wilhelm 2014. The Israeli-Palestinian Conflict: War Coverage and Peace Journalism. Berlin, regener (with D. Shinar)
(İsrail Filistin Çatışması: Savaş Kapsamı ve Barış Gazeteciliği)
olarak karşımıza çıkıyor.