Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Eylül 2024 10:19
 ~ Son Güncelleme: 1 Eylül 2024 11:00
18 dk Okuma

Prof. Dr. Yakın Ertürk: Artık savaşlar cephede değil, arka bahçemizde yaşanıyor

“Barışın toplumsallaşabilmesi, tüm toplumun katılım ve desteğini sağlayan şeffaf bir barış süreciyle ancak mümkün olabilir” diyen Prof. Dr. Yakın Ertürk’ün bir de uyarısı var: “Kadınların barış sürecine dahil edilmeleri doğrultusundaki talepler, barışın her evresinde ataerkiyi zayıflatacak ve kadınları güçlendirecek düzenlemelerin devreye sokulmasıyla anlam kazanır.”
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, bir meydanda yer alan iki kişi görülüyor. Ön planda, elinde Kolombiya bayrağı tutan bir kız çocuğu bulunuyor. Bayrağın üzerinde büyük harflerle "PAZ" (İspanyolca'da "barış" anlamına gelir) yazıyor. Kızın yüzünün bir kısmı bayrağın arkasında gizlenmiş. Arka planda ise beyaz balonlar tutan bir adam yer alıyor. Adamın üzerinde beyaz bir tişört ve omzuna attığı bir kazak var. Bu arka plandaki balonlar da barışı simgeliyor olabilir. Havanın bulutlu ve kasvetli olduğu bir açık hava ortamında, arka planda tarihi bir yapı veya eski bir bina seçiliyor. Fotoğraf, barış için yapılan bir etkinliği yansıtıyor ve barış mesajını simgeleyen görsellerle dolu.
Fotoğraf: Colombia Peace Forum / Kolombiya'daki barış süreçlerinden
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git