Kocaeli Üniversitesi'nden KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) derslerine kaldığı yerden devam ediyor
KOÜ’den (KHK) ile ihraç edilen 19 akademisyenin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin 11’inci dersinde “Bir uluslararası sivil toplum örgütüne sosyal politika aracı olarak bakabilir miyiz?” sorusuna cevap arandı.
Dersi veren Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, "Sendikal haklardaki gerilemeler, çalışan haklarında da gerilemelere neden oldu. Uluslararası sivil toplum örgüleri bu açığı bir nebze olsun kapatmaya çalışıyor" dedi.
1 Eylül 2016'da Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen barış imzacısı akademisyenler, 15 Ocak 2016'da evlerinden gözaltına alışmışlardı. Yaşanılanların üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Lordoğlu, ihraçlarının iyi sonuçlara neden olduğunu belirterek, "Derslerimize her alanda devam ediyoruz, edeceğiz" dedi.
Uluslararası sivil toplum örgütlerinden örnekler vererek dersine başlayan Lordoğlu, bu kuruluşların esnek bir denetim mekanizmasıyla çalıştığını belirterek, "Gönüllülük esasına dayanan bir mekanizma da var. Tüketici tarafından caydırıcı yönleri var. Eksiklikleri bilerek, görerek bunları yok saymamamız gerekiyor. Elbette yapılanları küçümsemeden ve yok saymadan, hala yapılacak çok şey olduğunun farkında olarak, çalışan haklarının günümüzdeki isyanını daha örgütlü hale gelmesi için küçük katkılar sağlayan kuruluşları ihmal etmememiz gerekir" ifadelerini kullandı.
KODA dersine 25 Ocak Çarşamba günü Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici'nin "Türkiye Emek Piyasaları ve İstihdam Politikaları" dersi ile devam edecek.
Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu hakkında
1952 İstanbul doğumlu. Vefa lisesini ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme iktisadı Enstitüsü’nde, doktorasını İktisat Fakültesi’nde yaptı.
1978-1980 ve 1983 yıllarında Fransız Dış İşleri Bakanlığı burslusu olarak Paris’te staj ve inceleme yaptı. 1981’de Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesine Asistan olarak girdi.1991 yılında Marmara Üniversitesine geçti. 1994 yılında Profesör oldu. 2007-2008 ders yılında Toulouse Mirail üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2009-2010 öğretim yılı içinde Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde görevlendirildi. 2011’de Montpellier Paul Valery Üniversitesinde Misafir öğretim üyesi olarak bulundu.
2012 Aralık ayında Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. 1 Eylül 2016’dan itibaren 672 sayılı KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edildi. (DÇ/HK)
KODA dersleri:
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ruhi Demiray: Sartre'ı Anlatmanın Tam Zamanıydı
Prof. Onur Hamzaoğlu: Ama Biz Araştırmalarımıza Devam Ettik
Doç. Dr. Aynur Özuğurlu: Bizler Öfkesini Kuşanmış Kadınlarız
Prof. Dr. Veli Deniz "Lojistik Köy" Kocaeli'ni Anlattı
Prof. Dr. Ümit Biçer: "Geride Kalanlar Dönüp Dönüp İlerleyemeyen Bir Tarihte Yaşar"