IPS İletişim Vakfı/bianet ve Hafıza Merkezi'nin Matra İnsan Hakları Programı'nın desteğiyle düzenlenen "Barış Gazeteciliği: Yeni Bir Etik, Pratik ve Gazetecilik Eğitimi" toplantısı başladı.
Etkinlikte BİA eğitim danışmanı, Kadir Has İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Yeni Zelanda Auckland Teknoloji Üniversitesi'nden (AUT) Dr. Rukhsana Aslam barış gazeteciliğinin Türkiye, Pakistan ve Yeni Zelanda medyasındaki pratikler ve iletişim eğitimindeki yeri üzerinden hem pratik hem de teorik olarak tartışıyor.
Çelikkan: Bugün gazeteciliğin karşı karşıya olduğu kriz nasıl aşılabilir? Canlı yayın için: https://t.co/QhhQsvXRYs pic.twitter.com/JZc07Ll21F
— bianet (@bianet_org) November 21, 2015
Oturumun moderatörlüğünü Hakikat, Adalet, Hafıza Merkezi'nden Murat Çelikkan yapıyor.
Zorlu: Türkiye'de barış gazeteciliği yapılıyor mu?
Etkinliğin açışını yapan Barış Gazeteciliği Projesi Kordinatörü Begüm Zorlu projenin tanıtımını yaptı.
Zorlu “Bu proje Türkiye basınında ne kadar barış gazeteciliği yapılıyor sorusuyla başladı” diyen Zorlu şöyle devam etti:
“Bu projenin birçok amacının yanında üç ana çıktısı, bianet’in Barış Gazeteciliği Sayfası, gazetecilerin kullanacağı bir barış gazeteciliği el klitabı ve bugün düzenlenen konferans oldu.
Tüm gazetecileirn barış gazeteciliğinin bir ucundan tutabileceğini belirten Zorlu Rachel Corrie’den örnek vererek Mart 2015’te asker ve gerillalar arasında canlı kalkan olan Cezmi Budak’ın hikayesinin yaygınlaşmasının barışa ve barış gazeteciliğine hizmet edeceğini söyledi.
Alankuş: Genel geçer gazetecilik habere süreç değil, olay olarak bakıyor #BarışGazeteciliği https://t.co/QhhQsvXRYs pic.twitter.com/Yp8gn7Hhgv
— bianet (@bianet_org) November 21, 2015
Alankuş: #BarışGazeteciliği mevcut gazeteciliğin yeni bir etik içinden tanımlanması https://t.co/QhhQsvXRYs pic.twitter.com/8iKBSEK660
— bianet (@bianet_org) November 21, 2015
IPS İletişim Vakfı tarafından Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Matra-İnsan Hakları Programı mali desteğiyle yürütülen Barış Gazeteciliği Projesi kapsamında düzenlenen Barış Gazeteciliği: Yeni Bir Etik, Pratik ve Gazetecilik Eğitimi, Matra İnsan Hakları Programı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu DİHAA Programı desteğiyle, IPS İletişim Vakfı ve Hakikat Adalet Hafıza Merkezi tarafından düzenleniyor. (EA)