Yüksekova İpek Mahallesi Sanayi Sitesi alanında 4 çocuk, kazılmış, öylece bırakılmış, kar suyu ve yağmurla dolmuş çukura düştüler.
Üç metre derinliğindeki su dolu çukura düşen 9 yaşındaki Savaş Baban kurtarıldı. 8 yaşındaki İbrahim Balin, 9 yaşındaki Yusuf Balcı ve 12 yaşındaki İsa Gezen'in cesetlerine ise ancak su tahliye edildikten sonra ulaşılabildi.
"Herkes sorumlu, biz de sorumluyuz"
Yıldız, söz konusu arsanın sanayi sitesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında sorunlara yol açan bir alan olduğunu, sanayi sitesinin arsada 40 dükkan yapmak için temel kazdığını ve sonra da öyle kaldığını anlattı.
Bu olayda hükümetten, belediye başkanlarına kadar herkesin sorumlu bu olduğunu söyleyen Yıldız ." Sahipsiz bir bölgedeyiz. Yüksekova'ya alt yapı getirmeyen, yol açmayan milletvekilleri de bunu çok iyi biliyor" diye konuştu.
"Bilseydim aktarırdım o suyu bir yere, ortak duyarlıktan dolayı hepimiz günahkarız".
Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Tayfun Kahraman ,konuyla ilgili "bahsedilen çukur eğer bir temel çukuruysa paravanlarla örtülmeliydi. Üsküdar'daki inşaat, kent şantiyeciliği açısından iyi bir örnektir. Gerekli işaretlendirmeler yapılmış, paravanlar çekilmiş" diye konuştu.
bianet' e görüş veren Kahraman, bu tip bir olayın İstanbul'da olması halinde basının ilgilendiğini belirten Kahraman, Gebze'de ya da Yüksekova gibi bir yerde olduğunda ilgilenilmemesinin üzücü olduğunu ifade etti.
"Oraya bir motor çağırmaları, suyu çekmeleri, etrafı da çevirmeleri zor bitşey değildi. Pisi pisine üç. can gitti. Belediye bu inşaatı kontrol etmiyor mu? Orada bir ruhsatlı inşaat devam ediyor olması gerekir. Bu ruhsatı belediye veriyor. Belediye ruhsat vermemişse de 'ruhsat alınmamasına' müdahale etmesi gerekir"
Kahraman, " 'ben görmedim, bana ihbar edilmedi' demekle bitmez. Bitemez de. Sorumluluğun verildiği kişi belediye başkanıdır, alt kadrolar da bu işi yapmakla görevlidir" diye konuştu. (NZ)