Destek kornasına ceza
Bu arada polis, Paşabahçe Şişe Cam işçilerinin protestolarına destek amacıyla korna çalan araç sahiplerine, para cezası kesiyor.
Fabrikadaki eylemi desteklemek için korna çalan taksi şoförü Mustafa Gökdemir'e 20 milyon lira para cezası kesildi. Fabrikaya 300 metre uzaklıkta korna çaldığı için polis tarafından durdurulduğunu belirten Gökdemir, polisin korna çalan tüm araç sahiplerine para cezası kestiğini söyledi.
Ziyaretçiler içeri alınmıyor
Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, TKP Genel Başkanı Aydemir Güler ve EMEP İstanbul İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan 'ın Paşabahçe Cam Fabrikası'ndaki işçileri ziyaretine de polis izin vermedi.
Basına yönelik engellemeler de sürüyor. Polis, slogan atan işçileri görüntüleyen gazetecilerin fabrikaya 200 metreden fazla yaklaşmasına izin vermiyor. Gazetecilerin itirazları sonuç vermedi. Kristal İş Sendikası Beykoz Şube Başkanı Gençali Özdemir ile polisler arasında tartışma yaşandı. Bazı sendika yöneticilerinin içeri alınmamasına tepki gösteren Özdemir polis tarafından tartaklandı.
Güler:Bu planın 15 yıllık geçmişi var
Paşabahçe işçilerini ziyaret için Beykoz'a giden Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Aydemir Güler işçileri ziyaret sonrasında bir basın açıklaması yaptı.
Güler, açıklamasında Şişe Cam Holding'in fabrikayı kapatma planının 15 yıllık bir geçmişinin olduğunu ileri sürdü. Halkın daha önceki kapatma girişimlerini "elbirliğiyle geri püskürttüğünü" söyleyen Güler, bu defaki kapatma girişiminin de aynı şekilde püskürtüleceğini savundu.
Güler, fabrikanın üretim için kullanılmasının değil, değerli arazisinin üretim dışı projelere yönelmek için daha kârlı görüldüğünü iddia etti.
Şişe Cam fabrikasının Beykoz ilçesinin "can damarı" olduğunu belirten Güler, bu damarın kar uğruna kesilmek istendiğini, bu yolla halkın yoksulluğa itilmek istendiğini ileri sürdü.
Tecriti işçiler değil patron yapıyor
"Paşabahçe işçileri bu koşullarda yalnızca kendileri için değil, bütün ülke adına onurlu bir direniş sürdürmektedirler" diyen Güler, polisin fabrikayı dolduran işçi ve ailelere karşı katı bir tecrit uyguladığını söyledi. Güler, tecritin "işyerinde yasadışı işgal" gerekçesiyle yapıldığını fakat gerçekte tecriti patronun fabrikada yasadışı lokavt uygulayarak yaptığını sözlerine ekledi. (HA)