8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kayseri, Safranbolu, Elazığ, Bursa ve Kahramanmaraş'ta da çeşitli panel ve etkinliklerle kutlandı.
Kadınlar günü etkinliğinde erkek başkan konuştu
Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) Kayseri İl Kültür Merkezinde düzenlediği törende TDH İl Başkanı İbrahim Hamurcu, 'Kadınlar mecliste daha çok temsil edilmeli ve yönetimde daha fazla aktif rol almalıdırlar. Ülkemizin şu anda nasıl bir durumda olduğunu en iyi siz anlarsınız. Tencerenin içinde ne kaynıyor en iyi siz bilirsiniz" diye konuştu.
TDH Kadın Kolları Başkanı Pınar Alpuğan ise "Türkiye siyasetine el atmak artık görevimizdir. Siyasi dedikoduların içinde kaybolmadan hedefimize ulaşmalıyız" dedi.
Safranbolu'da kadın konferansını erkekler dinledi
BPW Safranbolu İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin Safranbolu Kent Tarihi Müzesi'nde düzenlediği "Antik Çağlar Boyunca Anadolu'da Kadın" konulu konferansa Karabük Valisi Nurullah Çakır, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Eskipazar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Yenice Kaymakamı Mehmet Çiçekli ile çok sayıda davetli katıldı.
Prof. Dr. Havva Işık İşkan, antik çağlarda kadınların yaşadıkları zorlukları antik figürler eşliğinde katılımcılara anlattı.
Elazığ'da kadının toplumdaki rolü tartışıldı
Elazığ Kadın Girişimcileri Derneği, "Kadının toplumdaki rolü" adlı panel düzenledi. Panelde Fırat Üniversitesi halk sağlığı öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Deveci, Türkiye'deki kadınlara yüzde 21 oranında fiziksel, yüzde 61 oranında ise cinsel şiddet uygulandığını söyledi.
Elazığ Ticaret Odası'nda düzenlenen panelde Elazığ Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ'da kadınlar ve erkeklerin birlikte iş yapıp çalışma ortamına girmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
Elazığ Ticaret Odası'nda düzenlenen paneli Vali Muammer Erol ile Belediye Başkan yardımcısı Atik Bilici de izledi.
Bursa'da kadın sağlık çalışanları nöbet sisteminden şikayetçi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sevim Şimşir, "Aile sorumluluklarıyla işi arasında sıkışan kadınlar, çalışma hayatına katılmakta zorlanıyor. Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınların karşılaştığı en büyük mesele adil olmayan çalışma koşulları ve nöbet sistemidir" dedi. Sağlık-Sen Bursa Şubesi'nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda Şimşir, kadınların çalışma koşullarının iş hayatı dışındaki yükünü hafifletecek şekilde düzenlenmesini istedi.
Bektaş: Avrupa Birliği'ne damsız almıyorlar
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Kadın Girişimciler Kurulu, kadınlara kendi işini kurabilme cesareti vermek amacıyla "İş'te Kadın Emeği" standını açtı.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye'de 1 milyon 300 bin girişimci erkeğe karşılık 80 bin kadın girişimci olduğunu ve bu rakamın mutlaka dengelenmesi gerektiğini söyledi.
Bektaş, "19.5 milyon kadın evde oturuyor. Avrupa Birliğine gireceğiz, ama oraya damsız almıyorlar. Biz olmadan giremeyecekler'' dedi. (BB)