Kürt sorununun çözümü çerçevesinde ortaya konan 62 kişilik akil insanlar listesi altı kategoriden oluşuyor.
Buna göre, 20 isim sivil toplum örgütleri bağlantısıyla listede yer alırken, 17 kişi gazeteci ve yazarlardan, 11 kişi de akademisyenlerden seçilmiş. Listede 7 hukukçu, 5 sanatçı ve iki de siyasetçi bulunuyor.
Listede 50 erkek bulunurken kadınların sayısı ise 12.
Akdeniz Bölgesi
Rifat Hisarcıklıoğlu: 365 Oda ve Borsayı kapsayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2001’den bu yana yönetim kurulu başkanı. Ayrıca TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesi mütevelli heyeti başkanı.
Lale Mansur: Sinema sanatçısı. Rol aldığı başlıca filmler; “Düş Gezginleri”, “Tersine Dünya”, “Amerikalı”, “Buluşma”, “Cemile”, “Nihavend Mucize”
Tarık Çelenk: Ekopolitik Düşünce Kuruluşu İcra Kurulu Üyesi. Elektrik Fakültesi Enerji Bölümünden mezun olmasına rağmen, düşünce kuruluşları, politik psikoloji, üst düzey insan ilişkileri ve ortak değer yaratma konusunda uzmanlaşmıştır.
Kadir İnanır: Sinema sanatçısı. 11 Şubat’ta radikal gazetesinden Ezgi Başaran’a verdiği “Öcalan yasaklanan ‘İsyan’ filmimdeki Apo’dur” başlıklı röportajda Kürt sorununa ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunmuştu.
Nihal Bengisu Karaca: Habertürk gazetesi köşe yazarı. Daha önce Aksiyon, Kanal 7, Zaman ve Yeni Aktüel’de çalıştı.
Şükrü Karatepe: Refah Partisi Kayseri Belediye Başkanı. 1998’de bir yıl hapis cezası, beş yıl siyaset yasağı aldı ve cezaevine girdi.
Muhsin Kızılkaya: Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. Reklam ajansında metin yazarlığı yaptı. Kürtçe’den Türkçe’ye çeviri yapıyor.
Öztürk Türkdoğan: İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı
Hüseyin Yayman: Gazi Üniversitesi öğretim üyesi. Ayrıca Hürriyet gazetesinde de güncel siyasetle ilgili yazıları yayımlanıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi
Can Paker: Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı. Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Danışma Kurulu üyeleri arasında bir dönem yer aldı ve danışma kurulu başkanlığı yaptı. Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da danışmanlığını yaptı.
Sibel Eraslan: İnsan hakları, kadınların eğitimi, istihdamı ve haklarıyla ilgili inisiyatiflerde görev aldı. Teklif ve İmza dergileri ile Vakit gazetesinde yazdı. 2011’den bu yana Star gazetesinde köşe yazıyor.
Ayhan Ogan: Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı
Mahmut Arslan: Hak-İş Genel Başkanı. 2011’de 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili “Marjinal gruplar yasadışı olarak girdiği alanlarda yasadışı davranışlar sergileyerek, bu mücadeleye başka anlamlar yüklemeye çalışmaktadır” demişti.
Abdurrahman Dilipak: Yeni Akit gazetesi köşe yazarı. 1964’ten bu yana İslami çizgide pek çok yayında yönetici ve yazar olarak görev aldı.
Prof. Dr. İzzettin Doğan: Cem Vakfı Genel Başkanı. Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı. Cem TV, Cem Radyo, Habercem kurucusu. Uluslararası hukuk profesörü.
Abdurrahman Kurt: Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır milletvekili. Yüksek İnşaat Mühendisi. Eyüp Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve İSKİ'de görev yaptı. Gönül Köprüsü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. Diyarbakır Tarih, Kültür ve Turizm Derneği ile Diyarbakır Turizm Derneği Kurucu Üyeliklerinde bulundu.
Zübeyde Teker: Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı. Öcalan’ın serbest bırakılmasını savunan Teker’in, akil insanlar listesi medyaya verildiğinde gözaltına alındığı iddia edilmiş, ama Teker iddiaları twitter hesabından yalanlamıştı.
Mehmet Uçum: “Çocuklar İçin Adalet” çağrıcılarından serbest avukat. Basın hukuku konusunda uzman.
Ege Bölgesi
Tarhan Erdem: KONDA Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Radikal gazetesi köşe yazarı. Halkevleri, Nisbi Temsil Nedir?, 80'leri Karşılarken, Anayasa ve Seçim Kanunları, İstanbul 1969 İl Kongresi Tutanağı, Üye Kayıtlarının Birleştirilmesi, Tıkanan Siyaset adlı kitapları yayımlamıştır.
Avni Özgürel: Sabah ve ardından Radikal gazetesinde özel haber müdürlüğü, Doğan Yayın Grubu bünyesinde Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaparak sürdürdü. Halen Radikal gazetesinde yazar olarak çalışıyor. Belgesel/dramatik film yazarlığını da sürdürmektedir. Gerek TRT gerekse Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen pek çok belgesel filmin yanı sıra, Zincirbozan ve Büyük Oyun adlı sinema filmlerinin senaryo yazarlığını yaptı.
Arzuhan Doğan Yalçındağ: Doğan TV Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı. 2005’te Doğan TV Holding’i kuran Yalçındağ, şirketin İcra Kurulu Başkanlığını üstlendi. 2007-2010 arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Yalçındağ, TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı oldu. Aydın Doğan Vakfı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) kurucu üyesi oldu. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı ve İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu üyesi.
Hasan Karakaya: TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar listeden çekilince yerine atandı. Listenin en tartışmalı ismi. Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü.
Hilal Kaplan: Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı. TVNET’te yayınlanan siyasi içerikli “Muhalif” isimli programı hazırlayıp sunmaktadır.
Prof. Dr. Fuat Keyman: Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, Koç Üniversitesi Küreselleşme ve Demokratikleşme Araştırma Merkezi (GLODEM) direktörü ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) kurucu yönetim kurulu üyesi. Demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, sivil toplum ve Türkiye'de devlet-toplum ilişkileri üzerine çalışıyor, Türkiye'de ve yurtdışında yayımlanmış çok sayıda kitap ve makale çalışması bulunuyor, Milliyet gazetesinde yazıyor.
Fehmi Koru: Gazeteciliğe Zaman gazetesinde başladı. Zaman'dan ayrıldıktan sonra bir müddet Turkish Daily News gazetesinde yazdı. Taha Kıvanç müstear adıyla da yazılar yazıyor. Yeni Şafak gazetesinde uzun yıllar yazan Koru, halen yazılarını Star gazetesinde sürdürüyor. “Yeni Dünya Düzeni”, “Taha Kıvanç'ın Not Defteri”, “11 Eylül, O Kader Sabahı”, “Tabana Kuvvet” adlı kitapları bulunuyor.
Prof. Dr. Baskın Oran: Ekim 2004’te İnsan Hakları Danışma Kurulu tarafından kabul edilen “Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Raporu”nun yazarı olarak hakkında TCK 216 ve 301’den dava açıldı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararıyla 216’dan beraat etti (2008). 301’den tekrar yargılamaya Adalet Bakanı izin vermedi (2009). Uluslararası İlişkiler anabilim dalı başkanlığından 2006’da kendi isteğiyle erken emekli oldu. Üç ay Oxford’da araştırma yaptı ve konferans verdi. Haftalık Agos ve Radikal İki yazarı. Mülkiye’de derslere devam ediyor. Esas olarak milliyetçilik ve azınlıklar üzerine çalışıyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Yılmaz Ensaroğlu: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Yılmaz Ensaroğlu, lise yıllarından itibaren çeşitli sosyal hareketlerde yer adlı, öğrenci derneklerinde yöneticilik yaptı. 1992’de İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin (MAZLUMDER) Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2005–2009 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulu üyesi olan ve halen MAZLUMDER, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneği’nin (İHAD) üyesi ve İnsan Hakları İçin Diyalog Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olan Ensaroğlu, SETA'da Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak çalışıyor.
Kezban Hatemi: Avukat. Fener Rum Patrikhanesi’nin kurumsal danışmanlarından.
Mehmet Emin Ekmen: Avukat. Eski AKP Batman Milletvekili.
Prof. Dr. Murat Belge: İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü öğretim üyesi. Taraf gazetesi köşe yazarı. 12 Mart döneminde iki yıl cezaevinde kaldı. 1974’te üniversiteye döndü. 1970'de Halkın Dostları, 1975'de Birikim dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Bu dergilerde sosyalist teori ve siyasete ilişkin yazılar yazdı. 1981'de YÖK yasasının çıkmasından sonra üniversiteden ayrıldı. Demokrat ve Cumhuriyet gazetelerinde yazılar yazdı. 1983'te Yeni Gündem dergisinin ve İletişim Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin aktif üyelerinden.
Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem: Anayasa profesörü. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmakta.
Yılmaz Erdoğan: Komedyen, oyuncu, yönetmen, yazar. 1994 yılında Necati Akpınar ile birlikte Beşiktaş Kültür Merkezi'ni kurdu. Vizontele, Vizontele Yuuba, Organize İşler, Neşeli Hayat ve Kelebeğin Rüyası filmlerinin yönetmenliğini yapmasının yanı sıra, pek çok tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde de rol aldı.
Etyen Mahçupyan: Zaman gazetesi köşe yazarı. Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından bir süre AGOS gazetesi genel yayın yönetmenliği yaptı. TESEV danışmanlığı görevini de sürdürüyor.
Lami Özgen: Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı. 1990’dan bu yana eğitim emekçilerinin örgütlenme çalışmalarında yer almış olup, 2001’den itibaren Eğitim-Sen Merkez Eğitimciliği yaptı. 2000-2005 arasında Eğitim-Sen Ankara 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2011’de KESK Genel Başkan oldu. 25 Haziran 2012’de KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, 27 Haziran 2012’de savcılığa ardından da mahkemeye çıkarıldı. 34 KESK’liden Lami Özgen ile beraber 12'si serbest bırakılırken, 22 sendikacı tutuklandı.
Ahmet Faruk Ünsal: Mazlum-Der Genel Başkanı. Eski AKP Adıyaman Milletvekili.
İç Anadolu Bölgesi
Ahmet Taşgetiren: Kahramanmaraş İmam Hatip Okulu ve İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nü bitirdi. Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Türk Edebiyatı dergilerinde yazdı ve yönetimlerinde bulundu. Bayrak ve Tercüman gazetelerinde çalıştı. Bir dönem Zaman gazetesinde yazılar yazdı. Yeni Şafak gazetesinde 10 yıl boyunca başyazar olarak çalıştı. 1986 yılından bu yana Altınoluk dergisinin Yazıişleri Müdürlüğü görevini yürütüyor ve Bugün gazetesinde, Aksiyon dergisinde köşe yazarlığı yapıyor
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu: Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu.Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. Avrupa Birliği ile uluslararası güvenlik konularında çalışıyor.
Cemal Uşşak: İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu. Gazeteci olarak çalıştı. 1979-1980 yılları arasında TRT Genel Müdürlük Danışmanı olarak çalıştı. Yazıları Köprü Zafer Dergileri Yeni Asya Yeni Nesil ve Zaman gazetesinde yayınlandı. Halen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcılığını ve Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Sekreterliğini yürütüyor.
Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun: Lisans ve yüksek lisansını Dicle Üniversitesi'nde, doktorasını ise Ankara Üniversitesi'nde yaptı. “İnsan Hakları: Liberal Bir Tahlil” ve “Ulus-Devletin Dönüşümü ve Meşruluk Sorunu” başlıklı iki kitabı var, “Toplumsal Barışın İnşası: Sivil Anayasa Arayışı” adlı kitabın editörlüğünü yaptı. Halen Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi. Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) kurucusu.
Prof. Dr. Doğu Ergil: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Oklahoma Üniversitesi’nde sosyoloji ve sosyal psikoloji alanlarında yüksek lisans öğrenimi gördü. New York State Üniversitesi’nde sosyoloji, siyaset bilimi ve ekonomi politik alanlarında doktora yaptı. Bir yandan, 1980-84 yıllarında TODAI Sevk ve İdare Yüksek Okulu'nda, 1985-86 yıllarında ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Yüksek Okulu'nda konuk öğretim üyeliği yaptı. 1997-1999 yılları arasında Toplum Sorunlarını Araştırma Vakfı (TOSAV)’na başkanlık yaptı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Uzmanlar Kurulu üyeliğini, Toplum Sorunlarını Araştırma Merkezi Başkanlığı'nı ve Fatih Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Doç. Dr. Erol Göka: 1998’de Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi oldu. Psikiyatrinin birçok alanında yapılan bilimsel çalışmalarda yer almasına rağmen ilgisi daha çok psikiyatrinin sosyal bilimlerle ve felsefe ile kesişim noktalarında yoğunlaşmıştır. Türkiye Günlüğü, Türkiye Klinikleri Psikiyatri ve Avrasya Dosyası dergilerinin yayın, birçok tıp ve beşeri bilimler alanındaki derginin danışma kurullarında bulunmaktadır. Yayınlanmış kitapları arasında öne çıkanları “Psikiyatri ve Düşünce Dünyası arasında Geçişler”, “Varoluşun Psikiyatrisi”, “Bilimlerin Vicdanı Psikiyatri”, “Buradan Böyle: Gündelik Hayatın Psikososyopolitiği”dir.
Mustafa Kumlu: Türk-İş Başkanı. Aralık 2012’de 20 sendika temsilcisi Kumlu’nun istifasını istemiş, ancak Kumlu, istifa etmeyeceğini açıklamıştı. Kumlu'nun, 6356 sayılı Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu çıkmadan önce hükümet ve işverenlerle gizli bir protokol imzaladığı iddia edilmişti.
Fadime Özkan: Star gazetesi yazarı. Yeni Şafak gazetesinde de yazılar kaleme aldı ve kitap eki editörlüğü yaptı.
Celalettin Can: 78’liler Derneği Başkanı. 21 yıl Dev-Sol davasından cezaevinde kaldı. “78’liler Sorguluyor” kitabının yazarı.
Marmara Bölgesi
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan: TED Ankara Koleji’nin ardından 1986’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Akşam gazetesi köşe yazarı.
Mithat Sancar: Diyarbakır Öğretmen Lisesi ve A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu. Aynı üniversitede öğretim üyesi. Siyaset Bilimi, İnsan Hakları, Devlet Kuramı konularında çalışıyor.
Levent Korkut: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü’nde, doktorasını ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Anayasa Hukukçusu aynı zamanda İTO Sigorta Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı.
Mustafa Armağan: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü mezunu. İzlenim dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda yayın bölümü yöneticisi görevinin yanı sıra Mehtap TV'de Tarih Aynası adında bir program sunuyor ve Zaman gazetesinde yazıyor ve Derin Tarih adlı derginin genel yayın yönetmenliğini yapıyor.
Ali Bayramoğlu: Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı. İskenderun Lisesi'ni bitirdi. Lisan eğitimini Grenoble Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, doktorasını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını verdi. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Yeni Yüzyıl, Star, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Halen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarı.
Ahmet Gündoğdu: Giresun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu ve öğretmenlik yaptı. Eğitim-Bir-Sen genel başkanı.
Hayrettin Karaman: Konya İmam-Hatip Lisesi ve ardından İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde Asistan olarak çalışmaya başladı.1980 yılında okulun İlahiyat Fakültesine dönüştürülmesiyle birlikte önce Doçentliğe sonra da Profesörlüğe yükseltildi. Emekliğinin ardından Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazıları yazıyor.
Hülya Koçyiğit: Sinema oyuncusu, müzisyen. Atatürk Kız Lisesi. Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü mezunu. 1963 yılında ilk filmi Susuz Yaz ile sinema hayatına başladı, kurucusu olduğu Sinema Oyuncuları Derneği’nin (SO-DER) bir dönem başkanlık görevini yürüttü.
Yücel Sayman: Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.Yüksek lisansını aynı bölümde yaptı. Strasbourg Hukuk Fakültesi’nde doktorasını verdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim dalında öğretim üyeliği yaptı. 1996 Ekim ayında İstanbul Barosu Başkanlığı’na seçildi. 1992 yılından bu yana Uluslararası Avukatlar Birliği Başkan Danışmanı sıfatıyla birliğin yönetim kurulu üyeliğini de yapıyor.
Karadeniz Bölgesi
Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez: Çaykara İmam Hatip Lisesi ve ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı.
Prof. Dr. Vedat Bilgin: Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Önce Gazete Habertürk ve ardından Bugün gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı.
Fatma Benli: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Başörtüsü yasağı nedeni ile Marmara Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimine ara verdi; halen bu eğitimini sürdürüyor. Ekim 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları Kurulu’na atandı.
Şemsi Bayraktar: A.Ü. Fen Fakültesi ve Ziraat Fakültesi'nde öğrenim gördü. Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı Üyesi ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı.
Kürşat Bumin: DTCF Felsefe Bölümü mezunu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı. Bumin hala İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde öğretim üyeliğine devam ediyor.
Oral Çalışlar: Gazeteci. 1978’de Günlük Aydınlık gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı 1992-2008 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarıydı. 2008'de Radikal gazetesine geçti. Şubat 2013’te Taraf gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni oldu.
Orhan Gencebay: Müzisyen, besteci. 1944 yılında Samsun doğumlu. Arabesk müziğin en önemli isimlerinden biri olan Gencebay, 1000’e yakın bestesi bulunan ve 400’ünü kendi sesiyle seslendiren sanatçı, 35 tane Yeşilçam filminde rol aldı.
Yıldıray Oğur: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset bilimi bölümü mezunu. Genç Siviller hareketinin kurucularından. Radikal gazetesi ve Birikim dergisinde yazdı. 2007 yılından beri Taraf gazetesinde köşe şazarlığı yapıyor
Bendevi Palandöken: Meslek hayatına 1962’de Ankara’nın Cebeci semtinde bakkal olarak başladı. Aynı işletmenin halen sahibi. 1965 yılında Denetim Kurulu üyeliğine seçildiği Ankara Bakkallar ve Bayiler Derneği’nde 1978-1984 yılları arasında Başkanvekilliği görevini yaptı. 1984 yılında Dernek Başkanlığı görevini sürdürüyor. (EKN/HK)