Berkat Kar bölgede en büyük endişelerinin Amanos Dağlarına inşa edilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askeri üssü olduğunu açıklıyor.
bianet'in görüştüğü Berkat Kar, seçim kampanyaları sırasında, kentin sorunlarını ön plana çıkardıklarını; çalışmalarının beldelerde, köylerde, mahallelerde devam ettiğini söylüyor.
Körfez ülkelerinde 250 bine yakın işçi can güvenliği olmadan çalışıyor
Körfez ülkelerinde Hataylı 250 bine yakın işçinin can güvenliği olmaksızın çalıştığını anlatan Kar, kentte herkese yetecek kadar istihdam olanağı olmadığını vurguluyor.
Hatay'ın tarihten gelen zengin kültürel bir mirası olduğunu hatırlatan Kar, bunun siyasi iktidarlar tarafından istismar edildiğini, Avrupa Birliği'ne girme sürecinde reklam malzemesi haline getirildiğini ifade ediyor.
Ortadoğu'daki gelişmeler bizi de ilgilendiriyor
Hatay'ın bir sınır kenti olduğunu ifade eden Kar, "Ortadoğu'daki gelişmeler bizi yakından ilgilendiriyor. Türkiye'nin Ortadoğu'da ABD ve İsrail'in neden olduğu hiçbir savaşa destek vermemesini, İsrail'le ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Ortadoğu'yu gözetleyen ABD üssünün Amanos Dağları'nda inşa edilmesi bizi endişelendiriyor" diyor.
Kentin, Asi Nehri'nden kaynaklanan bir çevre sorunuyla da karşı karşıya olduğunu kaydeden Kar, oluşturdukları platformun seçim sonrası da faaliyet göstermeye devam edeceğini ekliyor.
Ortadoğu konusunda araştırmalar yapıyor
1955 yılında Samandağ'ında doğan Kar, ilk ve orta öğrenimini Hatay'da bitirmiş, yüksekokul mezunu.
1975'ten bu yana demokrasi ve özgürlükler mücadelesinde yer alan Bereket Kar 1980 öncesi faaliyet yürüten İplik-İş sendikası başkanlığı yapmış.
Filistin kurtuluş mücadelesinde yer alan Kar, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) haber ajansı VAFA'da da altı yıl gazetecilik yapmış.
Türkiye'ye döndükten sonra 1994-1997 arasında cezaevinde kalan Kar, daha sonra Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) içinde yer almış, halen gazeteciliğin yanı sıra çevirmenlik ve Ortadoğu konusunda araştırmalar yapıyor.(AÖ/EÜ)